Ontdek Oprechte Muziek!

REM – Accelerate

« The Raconteurs – Consolers of the Lonely | Seasick Steve – Started Out With Nothin and i Still Got Most of it Left »

Artiest: REM

Album: Accelerate

Genre: Genre

Release: 2008

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Accelerate via Amazon

1998, ik luister naar ‘New Adventures In HiFi’ en haak af. Sinds die tijd ben ik cynisch als ik van iemand de uitroep hoor dat REM weer een nieuw album uit heeft. Over het algemeen is alles wat ik mee krijg het toevallig voorbijkomen van clips als ‘Leaving New York’ op MTV. Sinds MTV nauwelijks meer muziek uitzend is dat opgehouden. Goed, stiekem luister ik de albums wel maar ben zelden nog echt enthousiast.

Waarom ik ineens de impuls kreeg begin 2008 dan toch maar het laatst uitgekomen REM album te gaan beluisteren, ik weet het niet. Wel ben ik daarom blij. Want hoewel het niveau van ‘Automatic For The People’ niet meer wordt behaald had ik dit album niet willen missen.

Daarvoor staan er te veel sterke nummers op dit album. Zijn de eerste vier wellicht wat middelmatig, een nummer als ‘Houston’ maakt impact. Misschien door het statement: “If the storm doesn’t kill me, the government will…” Hoe dan ook, ‘Houston’ is een ingetogen zwaar gedragen REM song. Helaas duurt die wat kort.

Alle nummers op ‘Accelerate’ duren wat kort. De totale speeltijd van het album bedraagt 34 minuten en 39 seconden. Dat is snel voorbij.

Sterkste nummer van het album is wat mij betreft ‘Sing For The Submarine’. Zo REM als REM kan zijn. Typisch REM gitaargeluid, typische REM opbouw en typisch REM heel toegankelijk. Hoewel, REM is bepaald geen toegankelijke band. Dat was het alleen op zijn commercieel meest succesvolle jaren.

Bijna het hele volk kent nummers als ‘Losing My Religion’ en ‘Everybody Hurts’. Dat hoeven we van REM niet echt meer te verwachten, dat is geweest. Al weet je natuurlijk nooit.

Ik ban van mening dat ‘Accelerate’ het beste is wat REM de laatste tien jaar heeft geproduceerd. Het is wellicht niet het beste wat 2008 ons aan muziek heeft gebracht maar draait leuk mee in de subtop.

« The Raconteurs – Consolers of the Lonely | Seasick Steve – Started Out With Nothin and i Still Got Most of it Left »