Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: WE ARE FM – Season One

« Video: Alvin Purple – Huh her | Recensie: Pulled Apart By Horses – Tough Love »

Hier een recensie die je nog van Ekaya te goed had: het debuutalbum van de Amsterdamse band WE ARE FM, ‘Season One’. Om onduidelijke redenen lag deze plaat te verstoffen ergens in een muffig, aan het oog ontrokken, hoekje. Totdat ondergetekende er plots weer tegenaan liep. Welk een geluk!

Moet gezegd, ‘Season One’ kwam uit eind 2011. Niet echt actueel dus om dan in februari 2012 nog eens met een review aan te komen zetten. Voorwaarde was dan ook dat de plaat met het eerste nummer direct een verpletterende indruk zou maken. Laat dat nu eens iets zijn wat je aan de jongens van WE ARE FM wel kunt overlaten!

Yuksek

“Catchy, energiek en frivool”

Openings track ‘Welcome To My World’ laat WE ARE FM direct in volle glorie horen. Catchy, energiek en frivool als het is mag het representatief heten voor de rest van het album waarin aanstekelijke rock wordt vermengt met elektronische elementen die wel een beetje aan Franse dance a la Yuksek doen denken.

Het is de vraag hoe het kan, dat deze band nog niet zijn kunsten heeft mogen vertonen bij De Wereld Draait Door. Er gaan een hoop positieve vibes uit van WE ARE FM, muzikaal speelt de band verzorgt. Helemaal vernieuwend is wat deze jongens doen misschien niet, maar het zou, mits juist geplugd, toch de harten van een hoop mensen moeten kunnen stelen. Dit is wat je noemt indie pop!

Compensatie

Mag je diepgang verwachten van pop? In het geval van WE ARE FM: What You hear is what you get; beluister het album een paar keer achtereen en je ontdekt waarschijnlijk niks nieuws. Tekstueel noch muzikaal daagt het album uit. Noem het gerust vlak, gelukkig wordt dat ruim gecompenseerd door enthousiasme en een sound die toch wel erg lekker in het gehoor ligt. -Wauw wat een fijne bas bij ‘God Save The DJ’

Eigenlijk is ‘Season One’ misschien nog het beste te vergelijken met snoep. Ontzettend lekker maar weinig voedingswaarde. Daarbij is het zaak na consumptie de oren te spoelen, want de muziek van WE ARE FM blijft onherroepelijk plakken!

« Video: Alvin Purple – Huh her | Recensie: Pulled Apart By Horses – Tough Love »