Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Vera – Bubbles And Bones

« Video: Lana Del Rey – Video Games | Audio: The Static Jacks – If You’re Young »

Stel je voor: Je bent een album aan het opnemen maar de studio van je producer brandt af. Het over kwam Vera Jessen Jührend, beter bekend als singer/songwriter Vera. Het voorval is niet van invloed geweest op het eindresultaat ‘Bubbles And Bones’. In plaats van de frustraties en het verdriet dat er ongetwijfeld zal zijn geweest, kunnen we rekenen op een warme, berustende plaat.

Warme deken

Qua sound en inhoud is ‘Bubbles And Bones’ het aangewezen album om op te zetten na een zware werkdag, wanneer je toe bent aan ontspanning en een beetje troost. Ze cobineert subtiel in het gehoor liggende klanken met teksten waaruit diepgang blijkt. Plof achterover in je makkelijke stoel, schop je schoenen en uit en laat Vera als een warme deken over je heen komen!

‘Bubbles And Bones’ wordt gedragen door muzikanten uit de categorie vakmensen. Vera’s band varieert met alle gemak tussen ingetogenheid en uitbundigheid. Het titelnummer is kalm, een overpeinzing die wordt gecompleteerd door de toevoeging van strijkers. Het is een groot contrast met het daarop volgende ‘Your Call’, dat juist hartstikke uitbundig en uptempo is. Het nummer ‘Time Be Mine’ valt welhaast in het hokje (soft)rock te duwen. Zomaar een greep die aangeeft hoe divers het album is.

Zelfverzekerd

Vakmensen of niet, het is zangeres Vera zelf die het album outstanding maakt. In 2009 kwam ze al goed voor de dag met haar debuutalbum ‘Leave A Line’, uit ‘Bubbles And Bones’ blijkt echter dat ze als muzikante en zangeres volwassener is geworden. Dit komt ook goed tot uiting in haar persoonlijke teksten. We horen een zelfverzekerde vrouw.

Met ‘Bubbles And Bones’ maakt Vera een krachtige indruk. Het album is van gedegen kwaliteit en (op een onderhoudende wijze) entertaining. Vera lijkt klaar voor heel veel aandacht en airplay in Nederland!

Vera – Bubbles & Bones by dgrmusic

« Video: Lana Del Rey – Video Games | Audio: The Static Jacks – If You’re Young »