Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Vampire Weekend-Modern Vampires of the City

« Ekayan Independent 1 | Live Recensie: Two Gallants-Moses and the First Born (26-05, De Zwerver) »

Voor hun derde plaat koos Vampire Weekend eens voor een langere albumtitel. Modern Vampires of the City is een waardige opvolger voor A-Punk en Contra. De New Yorkse indie-rockers kiezen voor iets nieuws.

Nieuw

De jonge New Yorkse band veroverde met hun African-indiepop sound de wereld met de hit A Punk. Modern Vampires of the City verloochend de sound van de band niet, maar toch is er een nieuwe weg ingeslagen. Vampire Weekend verlaat het pad van de catchy sounds en gaat voluit voor dynamiek en bombastiek. Dit lijkt een voltreffer, want paradoxaal genoeg leidt dit tot een album vol met tracks stralend van hitpotentieel.

Volwassen

‘Finger back’ is zo’n echte oorwurmsong en is zeker geen unicum op de plaat. Wat het beluisteren van de plaat zo aangenaam maakt, is de harmonie in variëteit die de band gevonden heeft. De nog steeds jonge maar minder jeugdige Vampire Weekend is op tekstueel gebied wel heel erg volwassen geworden en snijdt verrassend veel onderwerpen aan. ‘Ya Hey’ knipoogt naar religie, op ‘Unbelievers’ bezingt de band de scepticus en  ‘Everlasting Arms’ dompelt ons in een nostalgische roes onder. Opvallende waarneming is dat de plaat veel minder teert op het vrolijke speelse gevoel wat Contra zo sterk cultiveerde. Modern Vampires of the City kiest voor moodswings en wispelturigheid.

Hoektanden

Vampire Weekend verliest haar melktanden en toont dat ze met haar muziek diep kan bijten en veel volgelingen maakt. De band klinkt op Modern Vampires of the City minder excentriek dan voorheen. De sound was er al en nu toont de band wat ze nog in hun mars hebben. Must hear, must see.

« Ekayan Independent 1 | Live Recensie: Two Gallants-Moses and the First Born (26-05, De Zwerver) »