Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Thin Line Men – Out On The Tiles

« Video: Knupperpouf – De Veerboot | Video: Woodpigeon – For Paolo »

‘Out On The Tiles’ is een debuutalbum. Met die informatie zul je direct gealarmeerd zijn wanneer je het luistert. Als in: “Hey, een bandje om in de gaten te houden, waar luister ik naar?”

Wel nu, je luistert naar Thin Line Men. Een band uit het Belgische Oostende. En hoewel het hier gaat om hun allereerste album, hebben we te maken met een band die toch behoorlijk ervaren is. Ze bestaan al sinds 2002!

Hoekig

Tja, als een band na negen jaar nog eens met zijn debuut komt… Nu ja, het doet niks af aan de muziek die dit viertal weet te brengen. Het is melodieuse indie rock van een laid back soort. ‘Out On The Tiles’ kent daarbij een paar aanstekelijke songs zoals openingstrack ‘I Call Upon You’ (direct bij de les) en het fijn, hoekige en up-tempo ‘Shoot It Up And Don’t Look Down’.

Toch, ofschoon de songs stuk voor stuk prima in elkaar steken, mocht de band wel wat meer uit de band springen. Het is alsof Thin Line Men zich nog een beetje inhoud, daar waar de band in potentie een allesvernietigende rockmachine is. Een kwestie van artistieke keuzes?

Solide

Muzikaal is Thin Line Men prima onderlegd. Negen jaar oefenen baart kunst zullen we maar zeggen. Kritische luisteraars krijgen derhalve een stukje kwaliteit voorgeschoteld dat zich uit in techniek en een gebalanceerde donkere rocksound, met veel (maar niet storend) aandacht voor bas en voorzichtig scheurende gitaren. Er wordt veelvuldig maar subtiel gebruik gemaakt van keyboards. ‘Out On The Tiles’ is in vele opzichten zeer solide te noemen.

Thin Line Men laat met ‘Out On The Tiles’ zien een volwassen rockband te zijn. De band weet van wanten en levert een debuut van jewelste. Het mocht allemaal misschien iets uitgesprokener, maar goed. Het is en blijft een debuutalbum natuurlijk… The best is yet to come!

« Video: Knupperpouf – De Veerboot | Video: Woodpigeon – For Paolo »