Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: The Mowgli’s – Sound The Drum

« Audio: The Neighbourhood – Wires | Live: Bevrijdingsfestival, Drafbaan Groningen 2012 »

Het is waar, muziek kan te vrolijk zijn. Tenminste, als je een calvinistische verzuurde Nederlander bent, die enkel over het weer of de politiek kan klagen. Dan knap je af op al te fleurige melodieën.
Maar… Ook al graaf je jezelf nog zo diep in de Nederlandsche polderklei, tegen de dosis zonovergoten blijheid van The Mowgli’s kun je niet op!

Zuid-Californie

Moet gezegd, The Mowgli’s komen uit Californie, en dan het zuidelijke deel van die Amerikaanse staat. Daar waar kinderen met een lach geboren worden, iedereen mooi is en de zon nooit zal ophouden met schijnen. Geen wonder dus dat debuutalbum ‘Sound The Drum’ zo’n frivool geheel is geworden!

Hoe de blijmoedigheid van The Mowgli’s zich uit? Wel, die hakt er van meet af aan hard in met een duet dat de veelzeggende titel ‘Hi Hey There Hello’ draagt. Een montere melodie die overtuigend wordt neergezet door zeven enthousiast rockende bandleden.
Drempelloos? En of! Uptempo? Vanzelfsprekend! Zelfs met een nummer dat ‘Slowly Slowly’ heet houden The Mowgli’s zich niet in…

Heerlijk oprecht

Waarom je ‘Sound The Drum’ toch in zijn geheel luistert, zelfs al ben je nog zo’n groot cynicus? Omdat The Mowgli’s zo heerlijk oprecht zijn. Het is hun doel harmonie en liefde te verspreiden via muziek. Gewoon, zeven jonge mensen uit Californië die rock, country en folk (en zelfs ragtime!) op vrij unieke wijze met elkaar vermengen.
Daarbij zijn ze overigens niet blind voor de schaduwzijden van het leven in de VS vandaag de dag. Teksten verraden realiteitszin, maar in mineur wordt er nooit geëindigd.

Zoals je van een zevenkoppige band mag verwachten is het geluid van The Mowgli’s vol. In de basis is het een standaard rockband, maar die wordt veelvuldig aangevuld met toetsen en electronica. En heel veel harmonieuze samenzang, maar ook zeker plek voor creatieve uitspattingen. Misschien niet altijd vernieuwend maar toch zeker verrassend!

Verliefd op de liefde

Mocht je een reputatie als groot stuk chagrijn willen hoog houden dan zul je dit album van The Mowgli’s moeten afschrijven als veel te luchtig en lichtvoetig. Te vrolijk! Je zult het album dan in het geniep moeten draaien.
Voor al die anderen is ‘Sound The Drum’ simpelweg een vlot en vrolijk rockalbum dat een hoop goede vibes door je speakers zal blazen. Tja, wat wil je met een band die zoals ze het zelf zegt verliefd is op de liefde?

« Audio: The Neighbourhood – Wires | Live: Bevrijdingsfestival, Drafbaan Groningen 2012 »