Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Renée – Extending Playground

« Audio: Friday Mix Tape Madness #4 – Happy Tunes Pt. 2 | Audio: Ekaya’s Maandlijst Maart 2012 »

‘Extending Playground’, het debuutalbum van de Vlaamse Renée, is subtiel, breekbaar en lichtjes ontroerend.
Duik in je herinnering en stel je je eerste prille liefde voor, die op een zomerse avond in het gras, lieve woordjes in je oor fluisterde. Zinderend en delicaat. Zelfs een beetje zinnenprikkelend!

Jazz en indie pop

Renée combineert zwoele jazz met een vleugje ondeugende indie pop. En hoewel je hier en daar toch echt gekieteld wordt, ademt dit album over het algemeen een beetje een slaperige sfeer… In dit geval positief.

De zang van Renée is een beetje lijzig, ze neemt voor elk woord de tijd. Klanken krijgen de tijd te landen. Zo is het ook met de muzikale begeleiding. In een gestaag tempo trekken alle elementen aan je voorbij. Dat zorgt vooral voor heel veel rust, een zeer gepolijst geheel.

Op de drums wordt niet geslagen, lieflijk worden ze met een kwastje beroert. De piano kabbelt als een bergbeekje. Als er sprake is van gitaarspel dan wordt er getokkeld. Soms is er de magie van de cello.
En Renéé? Ze tilt je op, doet je zweven en geeft je overzicht.

Diepere lagen

Naarmate het album vordert verrijkt de kalmte zich en blijkt zij een hoop diepere lagen te verhullen. In het nummer ‘Hand On My Head’ zwelt plots de cello aan. Even later, met ‘Tik a Tak’ valt er een al even verontrustende donkere ondertoon te bespeuren.

Renée is de vleesgeworden slaap die zich van je meester maakt!

Het is aan het einde van het album, als alles donkerder lijkt te worden. Een titel als ‘Space Shuttle Sex’ zegt het al: Renée is de vleesgeworden slaap die zich van de luisteraar meester heeft gemaakt en die trakteert op onverwachte dromen.

Bed

‘Extending Playground’ is een bed waar je je na een lange dag in laat vallen om in een diepe slaap te vallen. Je kruipt er in weg en vleit je tegen je lief aan. Al wat er dan nog gebeurt, wordt enkel onderbewust waargenomen. Laat je door Renée veroveren!

« Audio: Friday Mix Tape Madness #4 – Happy Tunes Pt. 2 | Audio: Ekaya’s Maandlijst Maart 2012 »