Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Rachel Sermanni – Black Currents EP

« Live Recensie: Radical Face @ Vera, Groningen (02/02/2011) | Recensie: Boy & Bear – Moonfire »

Magische maar breekbare folk, dat is wat Rachel Sermanni ons voorschoteld. Opvallend is daarbij dat deze Schotse singer/songwriter twintig jaren jong is, maar de EP wel mooi wereldwijd in eigen beheer uitbrengt! Jeugdige overmoed?

Luister naar de stem van Sermanni, en je snapt dat er bij deze dame van naïviteit of onervarendheid geen sprake kan zijn. Uit de warme vokalen klinkt eerder een gerijpte wijze ziel door. Het feit dat zij deze EP in eigen beheer uitbrengt zegt eerder iets over haar creatieve ambitie. Ze trekt haar eigen plan. Gelijk heeft ze!

Vrouwelijk antwoord

Aan welke eisen moet een singer/songwriter voldoen wil die succes (kunnen leven van de muziek) hebben? Hij of zij moet zich onderscheiden van de 500 miljoen andere singer/songwriters die deze planeet rijk is. Allemaal even getalenteerd en goed. Allemaal even diepzinnig.

Luisteraars zijn niet snel overtuigd, je zult ze op de een of andere manier moeten betoveren! Laat dat nu net zijn wat Sermanni doet. Haar songs zijn sterk, haar muzikale kunnen is indrukwekkend, maar het beetje extra dat harten zal veroveren zit ‘m in haar eigenheid. Ze is daarmee het vrouwelijke antwoord op heren als Benjamin Francis Leftwich en James Vincent McMorrow. Niet in termen van strijd wel te verstaan, maar in termen van verrijking!

Ruim voldoende

‘Black Currents EP’ is een magisch document van een dame die ongetwijfeld nog veel mooiere muziek gaat maken. Voor nu is wie ze is, en wat ze presteert, ruim voldoende!

« Live Recensie: Radical Face @ Vera, Groningen (02/02/2011) | Recensie: Boy & Bear – Moonfire »