Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Poor Moon – Illusion EP

« Audio: The Mowgli’s – I’ve Been Around | Video: Devin – You’re Mine »

Met Christian Wargo en Casey Wescott, twee leden van Fleet Foxes, in de gelederen, is het moeilijk om Poor Moon’s Illusion EP niet constant te vergelijken met die band. Toch is het beter dit werk op zichzelf te zien. Er zijn vele raakvlakken, de verschillen wegen echter zwaarder.

Harmonie

’t Is een prachtig werkstuk deze EP. Alles klopt, er is volop harmonie. Poor Moon is soms zweverig, maar zeker ook nuchter. Earthbound is een betere term.

Soms neigt Poor Moon naar Simon & Garfunkel, maar nog meer schuurt het aan tegen het werk van Ray Davies. Er spreekt genialiteit uit de eenvoud van de songs, hun doeltreffendheid en bovendien de smaak van het geheel; die is toegankelijk maar ontwikkelt zich wel degelijk.

De EP proeft toegankelijk maar ontwikkelt zich wel degelijk

Goed gevuld geluid

De band is minimalistisch, maar zorgt wel voor een goed gevuld geluid. Elektrische gitaren worden subtiel ingezet, daar waar de drums voor een simpel maar doeltreffend ritme zorgen. De toon is over het algemeen ingetogen, waarbij het meer opgetogen ‘People In Her Mind’ voor een welkome frisse wind zorgt.

Het meest volmaakt is misschien nog wel de sfeer die deze EP uitstraalt. Alsof Shel Talmy himself de plaat heeft geproduceerd. Het album ademt jaren ’60, vier sporen opname apparatuur… En dat zonder dat het gekunsteld overkomt!

Toch nog Fleet Foxes?

Of we ook nog onvervalste Fleet Foxes invloeden terughoren bij Poor Moon? Voila: harmonie is een gemene deler. En meerstemmigheid is een must natuurlijk! Die komt het meest tot uiting met het nummer ‘Widow’, dat tevens het einde van de plaat markeert. Toch is het dit nummer dat niet geheel strookt met de rest, die veel minder barok is.

Illusion EP is een zeer volwassen geheel met een unieke sfeer die je van meet af aan te pakken heeft.


Poor Moon op SXSW

« Audio: The Mowgli’s – I’ve Been Around | Video: Devin – You’re Mine »