Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Peter Katz – Still Mind Still

« Audio: The Head & the Heart – When I Fall Asleep | Audio: James Vincent McMorrow – We Don’t Eat (+ Remix) »

In 2010 debuteerde Canadees Peter Katz met het album ‘First Of The Last To Know’. Het was een succes, het album belandde op nummer een in de i-Tunes’ singer-songwriter charts. Zijn nieuwe album ‘Still Mind Still’ wekt daarom bij voorbaat hoge verwachtingen!

Muzikaal behang

Er valt niet veel aan te merken op ‘Still Mind Still’, en dat is dan ook meteen het grootste manko. Het album doet een beetje aan als een grijze muis. Heus, kwalitatief is alles prima in orde, de nummers staan als een huis. Alleen… Het blijf niet bij! Je kunt dit album afspelen zonder dat je er echt naar zult luisteren. Na afloop zul je misschien denken: “Wat is het stil, had ik niet een CD’tje opgezet”?

Het klinkt wat onaaardig, maar het lijkt er op dat Peter Katz met ‘Still Mind Still’ vooral muzikaal behang heeft afgeleverd. In het beste geval nieuw materiaal voor onder series als ‘Grace Anatomie’. De muziek schept een zekere atmosfeer, maar zal niet afleiden van dialogen.

Toch nog pareltjes…

Zijn er dan geen pareltjes te vinden op ‘Still Mind Still’? Toch wel. Het gaat dan ook te ver om dit album te omschrijven als muzak. Neem nu een nummer als ‘Walking Asleep’, hier wordt je als luisteraar even wakker geschud door een plotse inval van stemmige schoonheid. Je bent dan alleen ook al voorbij de helft van het elf nummers tellende album.

Geen kwaad woord over ‘Still Mind Still’, het is een uitstekend album. Het is alleen wel een van de vele in zijn genre, niet onderscheidend genoeg om eruit te springen. Een veilige aankoop, een degelijk visitekaartje ook voor Katz, maar daar blijft het dan ook bij.

‘Still Mind Still’ verschijnt op 9 januari 2012 en komt uit onder de vlag van Dying Giraffe.

« Audio: The Head & the Heart – When I Fall Asleep | Audio: James Vincent McMorrow – We Don’t Eat (+ Remix) »