Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Peggy Sue – Acrobats

« Recensie: Roosbeef – Omdat Ik Dat Wil | Video: Dale Earnhardt Jr. Jr. – Simple Girl »

Op 5 april 2010 debuteerde de band Peggy Sue met het album ‘Fossils and Other Phantoms’. De plaat was sterk akoestisch gekleurd. Hoe anders is het nu met de tweede langspeler ‘Acrobats’! Producer en multi-instrumentalist John Parish werd er voor aangetrokken. Het leverde een veel stevigere sound op. Al is de associatie met PJ Harvey snel gemaakt.

Bij de les

Met zijn electrische gitaren en aanwezigere drums heeft ‘Acrobats’ meer présence dan zijn voorganger. Er spreekt een zekere mate van durf uit. Dat komt goed tot uiting in het eerste nummer op dit album, het zes minuten durende ‘Cut My Teeth’. Dit nummer kenmerkt zich door duistere riffs en flink uithalende vokalen. De spanning wordt er goed mee opgevoerd. Als luisteraar ben je direct bij de les.

Goed, Peggy Sue mag met ‘Acrobats’ dan een stukje harder klinken, dat neemt niet weg dat de songs van deze band uit Brighton zeer subtiel in elkaar zitten. De koerswijziging qua sound, is dan ook niet gemaakt om luisteraars van hun sokken te blazen. De band lijkt eerder nieuw terrein te willen ontdekken. Het stelt de band in staat om op een verrassende wijze schoonheid te verwezenlijken.

Samenzang

Met uptempo songs als ‘Changed and Waiting’ en ‘All We’ll Keep’ zorgt Peggy Sue ervoor dat het album dynamisch en aantrekkelijk blijft. Ze wisselen de veel zachtere hoofdmoot van het album goed af. Dat is van groot belang want -mooi of niet- teveel nadruk op subtiliteit zou van deze plaat een slaapverwekkend geheel hebben gemaakt…

Wat dat aangaat is ‘Cut My Teeth’ een misleidende openingstrack. Direct erna wordt namelijk een veel softere koers gevaren. Nog altijd met een dreigende en duistere sfeer als achtergrond, maar wel met meer nadruk op de samenzang tussen Rosa Slade en Katy Young. Die zangeressen weten te intrigeren; hun stemmen zijn nogal rauw, een tikkeltje kil zelfs…

Uitpluizen

Sterk aan ‘Acrobats’ is hoe Peggy Sue erin is geslaagd een verrassend album te maken. De band laat zien bereid te zijn om nieuw terrein te ontdekken. Het stempel van producer Parish mag er dan dik bovenop liggen, dat is geen schande!

‘Acrobats’ is een heerlijk donkere maar subtiele plaat. Het album intrigeert en leent zich goed om vele malen te beluisteren en flink uitgeplozen te worden!

Peggy Sue: Cut My Teeth from Peggy Sue on Vimeo.

« Recensie: Roosbeef – Omdat Ik Dat Wil | Video: Dale Earnhardt Jr. Jr. – Simple Girl »