Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Über-Ich – Mozaique

« Audio: Bry Webb – Rivers Of Gold | Audio: Ólöf Arnalds – Solitary Man + With Tomorrow / I’m On Fire »

Muziek is magisch. Plezier kan worden gevangen in geluid. Het wordt overgebracht op iedereen die daarvoor ontvankelijk is. Simpel is dat niet, er zijn tovenaars voor nodig, vaardige muzikanten. Het Amsterdamse Über-Ich bestaat uit drie van dat soort magieërs.

Speels en dansbaar

Eind september 2011 kwam Mozaïque’s debuut-EP ‘Über-Ich’ uit. Een kort en krachtig vertoon van kunde en enthousiasme! Zoals het een goede EP betaamt ontstaat met ‘Über-Ich’ direct het verlangen naar een volwaardig album. De potentie is er.

‘Mozaique’ weet continu te verrassen. Het vasthouden van aandacht kost geen enkele moeite. De songs zijn speels en dansbaar. Toegankelijk en poppy maar tegelijkertijd ook onderhoudend, vooruitstrevend en eigenwijs. Lastig te categoriseren, wars van trends. Uniek!

Bruisend

Zangeres Donata Kramarz heeft een eigenzinnig, herkenbaar stemgeluid. Zuiver en schoon, maar wel met een duidelijke signatuur. Bij uitstek complementair aan het instrumentaire werk van Marnix Dorrestein en Chris Kok.

Deze twee lieden bespelen niet zomaar de instrumenten. Beter is het te spreken van een vergrijpen aan. Gedreven door louter zuivere motieven; Een overvloed aan enthousiasme en energie. Het leidt tot sprankelende partijen piano, baslijnen met flink veel adrenaline en springerige beats. Levendig. Bruisend!

Betoverend

Misschien gaat het te ver om te zeggen dat het Nederlandse alternatieve popciruit gedomineerd wordt door bands die hun Engelse en Amerikaanse helden imiteren. Wel is het veilig te stellen dat originaliteit in de Nederlandse populaire scene ver te zoeken is. Gelukkig bestaan er bands als Über-Ich. Hun eerste wapenfeit ‘Mozaique’ is een betoverende EP die hoopt geeft voor de muzikale toekomst!

« Audio: Bry Webb – Rivers Of Gold | Audio: Ólöf Arnalds – Solitary Man + With Tomorrow / I’m On Fire »