Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Mississippi Live & The Dirty Dirty – Way Down Here

« Video: WE ARE FM – My World | Video: Sunday Girl – Where Is My Mind (The Pixies cover) »

Mississippi Live & The Dirty Dirty, wat een bandnaam! Toch, voor het algmene gemak noemen we de band maar even Mississippi live, moeilijk zat. Waar deze band vandaan komt? Uit Canada. Vancouver om precies te zijn. Eerste pluspunt: de band stuurde het album ‘Way Down Here’ gewoon per post naar Ekaya headquarters.

Tijdloze folk

Tja, uit Canada of niet, vraag is of ‘Way Down Here’ de moeite waard is. Nou en of. Dit is folk van het tijdloze soort; Eerlijk en oprecht. Zoiets voel je. Mississippi Live heeft daarbij met frontman Connely Farr een waar vakman in huis als het gaat om het schrijven van songs. Zijn grote voorbeeld? Neil Young.

Da’s te horen. Het is in dit geval een goede zaak. Ofschoon niet vernieuwend, kwalitatief valt er niks op af te dingen.

Hoewel Farr niet direct als Young klinkt qua stem, zijn gitaarspel evenaart de grootmeester. Solo’s scheppen verdieping en verwondering, het kost weinig moeite om in gedachten af te dwalen naar Canadese landschappen. Bergen, bos, de weg met de gele strepen en hey een beer…

En is het niet een solo die je meevoert, dan toch wel de teksten van de verhalende songs op ‘Way Down Here’.

Tastbaar en blijvend

Wat een geluk als een album als ‘Way Down Here’ zomaar op je deurmat valt! Ontroerend… En ja, we leven in een tijd waarin al te veel bands hun liefde voor Neil Young laten doorklinken in hun muziek. In de hoop iets tastbaars te maken, iets blijvends. Laat deze Canadezen daar met dit album nu eens heel erg goed in geslaagd zijn! Dit album doet wat een folkalbum moet doen, je blijft als luisteraar geboeid als luister je naar een goed verteld verhaal. Spanning, afwisseling, vreugde en verdriet; het zit er allemaal in.

‘Way Down Here’ kun je verliezen in je platenverzameling. Jarenlang zul je hem misschien niet eens missen. Tot op een zeker moment het album zichzelf weer aandient. Het zal precies weer zo klinken als de eerste keer dat je het hoorde.

« Video: WE ARE FM – My World | Video: Sunday Girl – Where Is My Mind (The Pixies cover) »