Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Lonny Ziblat – Songs From The Drawer

« Recensie: Senior Citizens – Verbal Cavalry | Video: Triggerfinger ft. Tom Barman – Territorial Pissings »

Wat ben ik blij dat Lonny Ziblat deze la heeft opengetrokken! Zijn album ‘Songs From The Drawer’ is een beetje een rommella, maar zoals dat gaat met dat soort laden, je bent af en toe blij verrast wat er uit komt. Zoals ‘The Ska Is The Limit’, een vrolijk intermezzo van ska-ritmes gespeeld op een klezmer-achtige manier.

Feest

“Dit album is divers en verveelt geen moment!”

Ziblat is duidelijk een veelzijdig muzikant. Dat kan ook haast niet anders. Hij is geboren in Buenos Aires, opgegroeid in Israel en zoon van een klassieke pianiste en een Argentijnse rock ‘n’ roller. In elk nummer is wel een andere invloed te horen. Klassieke Spaanse gitaar, jazz, de eerder genoemde klezmer en ska, piano en dan overgiet hij het met snerpende gitaren of gekke keyboardacties en zijn zeer eigen stemgeluid (op een paar instrumentele nummers na).

Wat een feest om naar te luisteren! Sommige nummers voelen aan als een lief kinderliedje, bij andere nummers wil je opspringen en dansen.

Benieuwd

Doordat het een divers album is, gaat het geen moment vervelen. Gelukkig is het Ziblat gelukt om niet in de valkuil van onsamenhangendheid te vallen met deze plaat. Muzikaal sterk en ook tekstueel fijn. Ik ben zeer benieuwd wat er verder nog in zijn kast hangt.

« Recensie: Senior Citizens – Verbal Cavalry | Video: Triggerfinger ft. Tom Barman – Territorial Pissings »