Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Julien Dyne – Glimpse

« Audio: San Cisco – Awkward | Live Recensie: James Vincent McMorrow @ Tivoli (14/01/12) »

Voor wie op zoek is naar een verse portie ear candy met een funky, zwoele ondertoon: Koop ‘Glimpse’, het nieuwe album van Julien Dyne. Berouw zul je er niet van hebben, de op Nieuw Zeeland geboren Dyne neemt je mee op een niet geheel ongevaarlijke muzikale trip.

loungy en ambient

Hoewel ‘Glimpse’ goed afgebakende nummers kent, doet het nogal loungy en ambient aan. Het komt door de manier waarop de vokalen zijn ingezet. Stemgeluid is er, maar nooit echt in de vorm van een heldere zanglijn. Eerder is het een zoveelste extra laagje bedoeld om sfeer te creëren, da aandacht wordt er nauwelijks door opgeëist. Opdringerig is het album in ieder geval niet.

Veel concreter is Dyne als het aankomt op baslijnen en beats. Plakkerig en subtiel als ze zijn, vormen ze een voetpad. Ze leiden je door het muzikale landschap dat overgaat van de ene verrassing naar de andere. Tegelijkertijd voorkomen ze dat de muzikale omgeving uiteindelijk niet meer te bevatten zou zijn of al te vaag. Het gevaar van al te ambient muziek.

Nerdy en hiphop

“Dit album toont zich soms als een gangster die arcade games aan het spelen is”

‘Glimpse’ doet evenzogoed een tikkeltje nerdy aan, als dat het een stoer hiphop gezicht heeft. Dyne maakt soms gebruik van samples die zo uit een computerspel lijkten te komen. Het volgende moment echter wordt je getrakteerd op meer dansbare basloopjes. Soms mengen die twee uitersten zich, dan toont dit album zich als een stoere gangster die arcade games aan het spelen is. Het landschap is dan een achterbuurt van een grote Amerikaanse stad, LA bijvoorbeeld… Doe je autodeuren maar gauw op slot!

Al met al een zeer boeiend album, maar dan wel voor liefhebbers van de betere ear candy, de freaks onder u. Toegankelijk is het zeker niet, gevaarlijk soms zelfs, maar wat is het belonend!

Glimpse album snippet by julien dyne

« Audio: San Cisco – Awkward | Live Recensie: James Vincent McMorrow @ Tivoli (14/01/12) »