Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Howler – America Give Up

« Live Recensie: James Vincent McMorrow @ Tivoli (14/01/12) | Video: Therapy? – Living In The Shadow Of The Terrible Thing »

Een gruizige sound om na eenmaal luisteren flink enthousiast van te worden, dat is watde Amerikaanse band Howler brengt, met het nieuwe album ‘America Give Up’. Een must have voor fans van The Strokes van het eerste uur want, net als bijvoorbeeld ‘Is This It’, is dit album simpel, aanstekelijk en übercool! Denk je nog een vleugje surfsound a la The Drums in, dan begrijp je de sensatie!

Voor de wind

“America Give Up straalt een hoop onbezonnenheid uit”

Howler heeft de wind overigens flink in de rug als het gaat om dit album. NME tipte de band als beste nieuwkomer van 2011 op basis van de EP ‘This One’s Different’. Het album ‘America Give Up’ moet de hooggespannen verwachtingen waarmaken. Dat lukt tot op zekere hoogte.

‘America Give Up’ straalt een hoop onbezonnenheid uit, een logisch gevolg van de losse maar vlotte speelstijl van deze band. Moem het jeugdig of puberaal. Bovenal is het levendig en aanstekelijk.

Weinig impact

Toch is er een ding waar het ‘America Give Up’ aan ontbreekt. Howler verzaakt erin echt impact te maken. De eerste keer luisteren resulteert in positieve reacties. Gaandeweg het album blijken de associaties met The Strokes maar ook Wavves en The Drums dusdanig hardnekkig dat het erop lijkt alsof het Howler tekort schiet als het gaat om eigenheid.

‘America Give Up’ is zo’n plaat die niet mistaat in je collectie, maar waarvan het de vraag is of je er, na tien keer luisteren, nog steeds zo enthousiast van wordt als de eerste keer. Het lijkt erop alsof het beste werk van Howler nog moet komen.

« Live Recensie: James Vincent McMorrow @ Tivoli (14/01/12) | Video: Therapy? – Living In The Shadow Of The Terrible Thing »