Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Honky – 421

« live recensie: Skip & Die (11-09-2012) | Audio Upload: 4 gratis tracks van onbekende talenten »

Wanneer je Honky voor het eerst hoort, stel je je een paar ‘good old-fashioned’ hardrockers voor met tattoos, Stetsons en zz-top-baarden. En dat klopt ook. De mannen van Honky voldoen absoluut aan dat stereotype. Is dat erg? Nee, helemaal niet. En zeker niet als je zo kunt spelen als deze mannen.

Keihard draaien

Southern Rock, dirty rock, ouderwetse gitaarrock, geef ’t beestje maar een naam. Je krijgt acuut zin in een lekker biertje in een rokerige kroeg, gevuld met nog meer bebaarde mannen, gekleed in leren jackjes en smerige spijkerbroeken, terwijl de band snoeiharde riffs, strakke drumpartijen en virtuoos baswerk laat horen. Ooow, wat lekker. Mijn buren zijn inmiddels iets minder blij, want ‘421’ kun je eigenlijk alleen maar keihard draaien.

Bizar?

De band is in 1996 opgericht door JD Pinkus, bassist van de Butthole Surfers, Lance Farly en Bobby Ed Landgraf. Ze komen uit Austin, Texas, daar waar, volgens eigen zeggen alles groter is. En als ’t niet groter is, dan is het bizar. Bizar wil ik de band niet noemen. Groots wel.

Bedrieglijk eenvoudig

Ik moet toegeven dat ik bij het eerste nummer dacht dat ik dit wel eerder gehoord had. Maar toch zoog de band me mee. En bij het nummer ‘Walton County’ was ik verkocht. Op dit nummer is goed te horen hoe muzikaal deze mannen zijn en wat ze allemaal in hun mars hebben. De ouderwetse rock klinkt bedrieglijk eenvoudig, maar is dat allerminst. En dat ze het album hebben geproduceerd in de studio’s van Willie Nelson, nog zo’n held of je nou fan van country bent of niet, pleit alleen maar voor ze.

Live

Je kunt de mannen ook nog live bewonderen in de ‘Revenge of the Rock ‘n’ Roll Monster’-tour. Ze zijn de hele maand september, samen met Peter Pan Speedrock en Karma 2 Burn, te vinden in onder meer Haarlem (21e), Tilburg (23e), Zwolle (28e) Amsterdam (30e).

« live recensie: Skip & Die (11-09-2012) | Audio Upload: 4 gratis tracks van onbekende talenten »