Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Exile Parade – Hit The Zoo

« Recensie: The Cranberries – Roses | Video: Josh Ritter – Love Is Making Its Way Back Home »

Om optimaal te kunnen genieten van ‘Hit the Zoo’, het nieuwste album van de Britse band Exile Parade, is een uit de kluiten gewassen speakerset vereist. We hebben hier namelijk te maken met onvervalste stadionrock.

De band laat zich inspireren door het stevigere werk van Oasis. Dan helpt het natuurlijk als je kunt werken met de producer van die band, Owen Morris. Maar of het ook direct de garantie is voor een onsterfelijk goed album? Het valt te bezien…

Sensatie, geen diepgang

Heb je ‘Hit The Zoo’ eenmaal op hard volume gehoord, dan is de sjeu er daarna ook wel vanaf. De sensatie die het is om dit album voor de eerste keer te beluisteren komt op den duur te vervallen en maakt helaas niet plaats voor meer diepgang.

Het is lekker rocken met de jongens van Exile Parade, dat moet gezegd. Hun eerste echte langspeler is alleen wat vlak. Wat je hoort is wat je krijgt, en daar blijft het bij. Stampende pompeuse rocksongs zonder enige achterliggende gedachte. Een gevoelige ballad als ‘I’m not Famous’ verandert daar helaas niks aan, sterker nog, hier ontstijgt de band het niveau Oasis copycat niet. Dieptepuntje.

Gebrek aan eigenheid

‘Hit The Zoo’ is mooi materiaal voor wie even moet ontladen. Het album zit vol vuur, hetgeen nog wat belooft voor de live prestaties die Exile Parade in huis heeft. Na het beluisteren van ‘Hit the Zoo’ is het de alleen helaas de herinnering aan Oasis die blijft hangen. Een gebrek aan eigenheid misschien?

« Recensie: The Cranberries – Roses | Video: Josh Ritter – Love Is Making Its Way Back Home »