Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Emanuel and the Fear – The Janus Mirror

« Recensie: Two Gallants – The Bloom and the Blight | Recensie: The Vaccines – Come of Age »

The Janus Mirror - Emanuel and the Fear

Episch. Het favoriete woord van iedereen die wel eens een albumrecensie schrijft. In het Engels is ‘ie nog lekkerder, zeker om combinatie met een schreeuwerig uitroepteken; Epic! Het woord is bij uitstek van toepassing op ‘The Janus Mirror’, de nieuwste worp van Emmanuel and the Fear.

Rocktraditie

Deze band uit de New Yorkse wijk Brooklyn schuwt de breed uitgemeten composities niet en lijkt zich dankbaar te schikken in de rocktraditie, zoals die ooit is neergezet door bands als Deep Purple of Uriah Heep; Groots en meeslepend. Alleen dan wel het met een moderne(re) insteek a la Motorpsycho. Tikkeltje subtieler, maar pakkende gitaarloopjes en -riffs te over. Theatraal ook. En dat dan gecombineerd met een flinke orkestrale aankleding.

Muzikaal verhaal

De songs op ‘The Janus Mirror’ ontwikkelen zich, als ware het literatuur. Wie op de teksten in gaat zal zeker diepgang ontwaren. Een aardige extra dimensie waar je waarschijnlijk niet eens aan toe komt. Het muzikale verhaal is immers zoveel rijker, dynamischer en boeiender.

Hoe rijk precies? Een schets. Een mannelijke en vrouwelijke zanglijn wisselen elkaar af of vullen elkaar aan. Veel vaker nog is wat Emmanuel and the Fear instrumentaal bezig. Wisselend in tempo, kracht en sfeer. Een heel compleet geheel, rijk aan goed uitgewerkte en goed gedoseerde details.

Verdwalen

‘The Janus Mirror’ is een verhaal waarin je kunt verdwalen. Prachtig en meeslepend verteld. Een album dat je onverdeelde aandacht verdient en daar veel voor terug geeft. Ideaal om de herfstvakantie mee in te gaan.

Goed om te weten

Emanuel and the Fear doet in november de volgende lokaties aan in de lage landen:
10/4/12 – Antwerpen @ Arenbergschouwburg (BE)
10/5/12- Utrecht @ Ekko (NL)
10/6/12 – Luxembourg @ d:qliq (LUX)

« Recensie: Two Gallants – The Bloom and the Blight | Recensie: The Vaccines – Come of Age »