Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Dusty Stray – Light Years Away

« Video: Creature With The Atom Brain – Transylvania | Video: Luise Pop – Black Cat »

Een klein huisje op het Amerikaanse platteland. Je zit in een schommelstoel op de porch, een glas sweet tea in je ene en fried chicken in je andere hand. Een stukje verderop speelt een oudere man in tuinbroek op zijn banjo. De zon schijnt, het leven is rustig en mooi.

Valse Banjo

Er lijkt niks aan de hand. Totdat je iets beter kijkt; In je glas ijsthee drijft blauw schimmelpluis, uit je kippenpoot vallen maden en de tuinbroek van opa blijkt een damesbadpak over een strakke legging te zijn. En de banjo is vals…

Dit geldt ook voor ‘Light Years Away’ van Dusty Stray (echte naam Jonathan Brown). Bij oppervlakkig luisteren klinkt het als één van de vele Amerikaanse folkbandjes. Maar zijn liedjes gaan niet over het gezellige gezinsleven van de werkende man of hoe goed god is.

Twist

In de muziek klopt regelmatig iets niet helemaal. In ieder nummer vind je wel een absurde draai aan het genre. Americana with a twist. Leuk, maar niet meer dan dat.

Tekstueel nergens echt sterk en na een keer draaien begint de distortion te irriteren. Al met al, geinig om een keer te horen, maar het album zal bij mij niet nog een keer gedraaid worden. Dan hoor ik toch liever één van de vele banjobandjes.

« Video: Creature With The Atom Brain – Transylvania | Video: Luise Pop – Black Cat »