Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Devon Sproule – I Love You, Go Easy

« Video: Soko – I Thought I Was An Alien | Video: Archer Black – Onward And Down »

De stijl van de Amerikaanse singer/songwriter kan worden omschreven als subtiel, harmonieus en lieflijk. Een tikkeltje melancholisch. Precies dat wat je verwacht van een kind van 2 Canadese hippies die opgroeide in een commune in Ontario. In 2007 wist ze met het album ‘Your Silver Shined’ al stilletjes door te breken in de UK. Met haar nieuwste album ‘I Love You, Go Easy’, palmt ze (hopelijk) ook de rest van Europa in.

Verwelkomend

Sproule maakt folk die zeer onder de invloed staat van jazz, soul en een tikkeltje country. ‘I Love You, Go Easy’ staat vol met verhalende en persoonlijke songs die muzikaal zeer stijlvol zijn aangekleed. Soms weet Devon Sproule zich enkel ondersteund door een gitaar of een piano.

Er zijn ook songs die dikker in de verf zitten door de inzet van een ritme sectie en blazers. Voor alle songs geldt dat het muzikale gedeelte altijd goed is afgemeten, maar toch ook zeker frivool en levendig is te noemen.

Ondanks het hoge niveau van musiceren, is het meest bewonderenswaardige aan deze dame nog wel haar stem. Technisch is die stem prima in orde, ze heeft een groot bereik en zingt altijd zuiver. Opzienbarender is het hoe ze met haar vokalen een warme, lome en intieme sfeer weet te scheppen. Devon Sproule dringt zich niet aan haar luisteraars op, ze verwelkomt hen.

Intiem

‘I Love You, Go Easy’ is een onderhoudend en warme plaat geworden. Het geruigd van een muzikale volwassenheid die je misschien niet direct verwacht van een 28 jarige.

Meer nog dan dat het album opzienbarend is als het gaat om de prestatie die ermee is geleverd, weet Sproule een welhaast intieme band met haar luisteraar te bewerkstelligen. Je wordt meegenomen naar een wereld waar het enkel draait om jou beste lezer, samen met Devon. Een loom en plezierig samenzijn is het resultaat.

« Video: Soko – I Thought I Was An Alien | Video: Archer Black – Onward And Down »