Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: David Myhr – Soundshine

« Recensie: Blood Red Shoes – In Time To Voices | Video: Moss – Angry Young Man, live @ 2 Meter Sessies »

Gek genoeg voelde ik de drang om David Myhr te omschrijven in een enkele zin. Ik kwam tot het volgende: David Myhr is in zijn eentje het Zweedse antwoord op R.E.M., met even lichte als onderhoudende songs. En hoewel de lading dekt als het gaat om een eerste indruk, schiet het wat te kort voor wie dieper in de muziek van Myhr duikt.

Misselijk

‘Soundshine’ lijkt in ieder geval een goed verzonnen titel. Het album schijnt als het ware door je boxen. Dit is hoe zonnestralen klinken; vrolijk, vlot en speels.
Dat is dan ook precies de reden waarom ik lang tegen een iets diepgravendere recensie heb lopen aan te hikken. Het album is zoet, als snoep. En zoals dat met snoep gaat, consumeer je het teveel dan word je misselijk.

Geen scherpe randjes

Al die vlotte riffjes en speelse melodieën, ondersteund door blazers en elektronische effectjes hier en daar, ze zijn niet kwaad bedoelt. Toch kun je er kwaad van worden: Heeft die David Myhr geen scherpe randjes, mag er ook serieus gerockt worden? Het album lijkt het te kunnen gebruiken.

Heus, David Myhr doet af en toe pogingen om zijn album iets meer dimensie te geven door niet enkel het vrolijke pad te bewandelen. Zo is de toon van het nummer ‘Get It Right’ al een stukje serieuzer. Toch lijkt hij hier ook niet anders dan uptempo en vooral in majeur te kunnen spelen.

Weinig diepte

‘Soundshine’ is vooral een lichtvoetig album met weinig diepte. Een zorgeloze dag in een eindeloze zomervakantie. Daar kan je niet negatief over zijn, al kun je er wel teveel van krijgen. Dient beluisterd te worden met een gezonde portie negativiteit!

« Recensie: Blood Red Shoes – In Time To Voices | Video: Moss – Angry Young Man, live @ 2 Meter Sessies »