Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Daily Bread – The Present

« Foto’s: Kim Janssen + Isbells @ Asteriks, Leeuwarden 12/04/12 | Video: Dry The River – Demons @ 2 Meter Sessies »

Wat een fijne EP, ‘The Present’! Wat een verschil met hun eerdere werk. En vooral: wat een verbetering. Daily Bread heeft er goed aan gedaan om toetsenist Ater Damsma in te lijven. Ook werken met Rimer London was een schot in de roos. On-Nederlands goed, zouden we bijna willen zeggen. Minder gitaren, meer electronica blijkt een goede keus van de band.

Warm donker bad

Hoewel het allemaal bijzonder jonge muzikanten zijn, klinkt het als een ware onderdompeling in het warme, donkere bad van de jaren 80. New wave-invloeden zijn duidelijk aanwezig, maar dan niet alsof het een zoveelste bandje is dat wat is blijven hangen in hun hoogtijdagen of jeugd. Daily Bread weet er een frisse hedendaagse vibe aan te geven.

Minpuntje

Als we dan toch een minpuntje vinden, tekstueel zijn ze niet overal even sterk. Maar dat is iets dat met het groeien der jaren alleen maar kan verbeteren. En het laatste nummer, ‘These Walls’ heeft de mannenstem eigenlijk niet nodig. Zangeres Kimberly kan zich prima alleen staande houden in de vocals. Vooralsnog smaakt de EP naar meer! En check ook vooral de clip van single ‘Loverst’.

« Foto’s: Kim Janssen + Isbells @ Asteriks, Leeuwarden 12/04/12 | Video: Dry The River – Demons @ 2 Meter Sessies »