Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Cold War Kids- Dear Miss Lonelyhearts

« Live-recensie: Our Ceasing Voice (AT) (JOC Ieper, 24-03-2013) | Recensie: The Flaming Lips – The Terror »

Wat verwachten wij van Cold War Kids? Catchy, up-beat indiesongs gedragen door de fantastische stem van Nathan Willett. Dear Miss Lonelyhearts lost al deze verwachtingen in.

Vertrouwde sound

Het nieuwe album ligt volledig in het verlengde van de vorige albums van Cold War Kids. Dear Miss Lonelyhearts pakt meteen uit met ‘Miracle Mile’, een oorwurm met erg veel hitpotentieel. De ritmische openingsdrumslagen en catchy maar cleane gitaarriff doen het nummer één en al aanstekelijkheid uitstralen. Het doet ons in de verte wat denken aan ‘What is Mine is Yours’ en ‘Broken Open’ ,de succes singles van de vorige plaat. Niets nieuws dus, genieten van de heerlijke vertrouwde Cold War Kids-sound.

Contrasten

Wat opvalt is dat de plaat met een nummer als ‘Loner Phase’ wat elektronische klinkt dan we gewoon zijn van ons Californisch kwartet. Dit is echter niet de enige verrassing op Dear Miss Lonelyhearts: ‘Fear & Trembling’ klinkt beduidend trager en door de begeesterde samenzang krijgt het nummer een retro-gevoel. Het resultaat is een aangenaam gevarieerde plaat. Het album volgt de trend die is ingezet met het vorige album Mine is yours, waarbij de bandsteeds vaker kiest voor harmonische nummers zoals bij ‘Tuxedos’ en de albumtiteltrack het geval zijn.

Fan

We waren fan en blijven dit ook na Dear Miss Lonelyhearts. Cold War Kids zijn al bijna een volledig decennium een cult-band in de indie-scene, soms met enkele succesjes in het mainstream circuit. Met deze vierder plaat zal de band ook zowel bij het bredere publiek als muzikale fijnproevers opgemerkt worden.

 

Album release: 1 april 2013

« Live-recensie: Our Ceasing Voice (AT) (JOC Ieper, 24-03-2013) | Recensie: The Flaming Lips – The Terror »