Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Blitzen Trapper – American Goldwing

« Recensie: dEUS – Keep You Close | Audio: The Twilight Sad – Kill It In The Morning »

Uit Portland, Oregon (USA) komt Blitzen Trapper. Een sympathieke band die folk rock maakt. Een hard werkende band ook, met zes studio albums in acht jaar tijd. Na ‘Furr’ en ‘Destroyer Of The Void’ is ‘American Goldwing’ het derde album van de band die op Ekaya besproken wordt. In de ijdele hoop dat dit collectief iets meer voet aan de grond krijgt in de Hollandsche polder…

Oorwurm

Als de lieve jongens en meisjes van de Nederlandse radio eens minder zouden praten… Om daarmee tijd te maken voor het draaien van ‘Love The Way You Walk Away’, dan zou het zomaar kunnen zijn dat Blitzen Trapper een klein hitje zou kunnen scoren. Gewoon, om dat harde werken eens te belonen. Het nummer is namelijk vlot en aanstekelijk, maar heeft ook een karakteristieke ruwe sound. Een echte oorwurm!

Daarmee is de single representatief voor het hele album. ‘American Goldwing’ is frivool en aanstekelijk maar ook een tikkeltje ongepolijst. Er klinkt een hoop country in door in de vorm van steel guitar, mondharmonica en banjo. Ruige americana die zo in het rijtje van The Band en Neil Young thuis past.

Traditioneel

Groot is het contrast tussen ‘Destroyer Of The Void’ en ‘American Goldwing’. Daar waar de eerste een tikkeltje experimenteel en meer progressief was, komt ‘American Goldwing’ een stuk traditioneler over. Erg is dat zeker niet te noemen, het is eerder bewonderenswaardig dat de band bereid is elk album nieuwe dingen te proberen.

Daarnaast lijkt Blitzen Trapper te kiezen voor een iets meer relaxtere, losse manier van spelen. Alsof ‘Destroyer Of The Void’ uit het hoofd kwam en ‘American Goldwing’ meer uit het hart. Blitzen Trapper straalt met zijn laatste album vooral heel erg veel plezier uit.

Laid back en oprecht

‘American Goldwing’ is in geen enkel opzicht vernieuwend. Blitzen Trapper lijkt het vooral dicht bij zichzelf te hebben gezocht. Daarmee is dit album verre van spannend, maar daarentegen wel zeer plezierig om te beluisteren. Laid back en authentiek.

« Recensie: dEUS – Keep You Close | Audio: The Twilight Sad – Kill It In The Morning »