Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: BlackboxRed – Battle The Sparrows (EP)

« Audio: Emmy The Great – Baby I Love You | Video: Frank Turner – Wessex Boy »

Weet dat als in deze recensie hoog op wordt gegeven over BlackboxRed, Ekaya een belangrijk gegeven met de band gemeen heeft: Leeuwarden is de thuishaven. Gitariste Eva van Netten en drummer Stefan Woudstra bewijzen eens te meer dat er ook in het hoge Noorden van Nederland puike muziek wordt gemaakt!

De EP ‘Battle The Sparrows’ is het allereerste echte wapenfeit van dit duo dat uit de studio komt. Het bevat een mooie verzameling door adrenaline gedreven grunge songs. Vooral de nummers ‘Howling Wolf’ en ‘Scream Louder’ weten te overtuigen. Het zijn songs die erom vragen op grote festivals te worden gespeeld, waar duizenden mensen mee kunnen springen, zweten en zingen. Of nee, schreeuwen; luider en luider!

Mes op de keel

Vergelijk deze band gerust met The Dead Weather of Bloodred Shoes. Ook duo’s die verbazingwekkend veel melodieus kabaal (da’s positief!) weten te produceren. Het concept verveelt niet. Zeker niet als dat concept betekent dat er doeltreffend gerockt wordt, als zou het mes op de keel staan.

Toegegeven, geniaal, vernieuwend en vooruitstrevend kun je BlackboxRed niet noemen. Het wordt door hard werken en oprechtheid gecompenseerd. Voila, dan maar niet een nieuwe stroming in de muziek ontketenen, als er maar zalen plat kunnen worden gespeeld! Wat dat aangaat vormt ‘Battle Of The Sparrows’ een prachtig visitekaartje…

Festivals

BlackboxRed weet digitaal dezelfde energie over te brengen als live. Een enorm pluspunt, dat betekent dat je vanaf nu ook thuis uit je dak kunt gaan op deze sympathieke band. En voor de dromers: denk je eens in wat het oplevert als deze band zich nog even door ontwikkelt om dan met een studioalbum te komen? Grote festivals als Lowlands en Pinkpop zullen plat gaan!

blackboxred – Battle The Sparrows by dgrmusic

« Audio: Emmy The Great – Baby I Love You | Video: Frank Turner – Wessex Boy »