Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Ray LaMontagne – Gossip In The Grain

« The Streets – Everything Is Borrowed | Ween – La Cucaracha »

Artiest: Ray LaMontagne

Album: Gossip In The Grain

Genre: Singer/Songwriter

Release: 2008

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: matig

Koop Kapitulation via Amazon

Voor al je eenzame momenten. Na een ruzie met je vriend(in). Tijdens 5 minuten emotioneel voor zich uit kijkende mensen op net 5. Of gewoon wanneer je je even breekbaar voelt. Ray LaMontagne dames en heren. Voelde u zich nog niet geheel bedrukt, wie ‘Gossip In The Grain’ opzet wordt dat wel. De eerste kleine 5 minuten.

Dan, na te hebben gehuild, mag je lachen. Lachen om de blazers en het beste wat Ray is overkomen, ooit. Lekker met een paar soul vrouwen op de achtergrond. Soul hier, daar en in je hart. Ray LaMontagne is een goede schutter. Het geheim van zijn scherpte? Zijn oprechte manier van muziek maken.

En dat oprechte blijft overeind staan. Tijdens de soul, maar ook tijdens de meer Folk Rock kant van de plaat. Heel soms zou je hem bijna zielig vinden, dan doet Ray het voorkomen alsof hij met vochtige grote ogen nog net zijn muziek weet te vertolken. Op het randje van emotionele instorting zeg maar.

‘Gossip In The Grain’ leent zich daarom uitstekend voor een eenzame kerst. Eentje vol bezinning en zelfmedelijden. Een gekke combinatie, zeker als die combinatie in oprechte schoonheid wordt verpakt. Zorg voor voldoende wijn en alle ingrediënten voor flink veel weemoed zijn in huis. Hoewel, nu en dan wordt het de luisteraar iets makkelijker gemaakt met nummers als ‘Meg White’ en ‘Hey Me, Hey Mama’.

Ray LaMontagne’s album ‘Gossip In The Rain’ is een schone plaat, eentje die het verdient om zo optimaal mogelijk beluisterd te worden. Optimaal als in: alleen in stilte. Vooral die stilte, met zijn tweeën mag ook maar wel stil!

Wanneer de plaat is afgelopen nog tien minuten stilte. Dan, voor de ontlading, heftige gepassioneerde sex of, in geval van alleen luisteren of andere goede redenen, keihard Metallica luisteren.

Opmerking bij video: Helaas bestaat is er op Youtube nog geen goed beeldmateriaal te vinden bij een van de nummers van het laatste album. Vandaar dat bovenstaande clip is geplaatst. Let u vooral op de muziek!

« The Streets – Everything Is Borrowed | Ween – La Cucaracha »