Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix

« Great Northern – Remind Me Where The Light Is | Bill Callahan – Sometimes I Wish We Were an Eagle »

Artiest: Phoenix

Album: Wolfgang Amadeus Phoenix (beluister)

Genre: Indie Electronic

Release: 2009

Label: label

Recensent: Reem

Waardering: goed

Koop dit album via CD WOW!

Negen jaar geleden bracht de Franse band Phoenix haar eerste album ‘United’ (2000) uit. De track ‘If I ever feel better’ heb ik grijs gedraaid. Van het volgende album ‘Alfabetical’ (2004) was het nummer ‘Everything is Everything’ een favoriet.

Daarna bracht Phoenix nog twee albums abums uit, waarvan een goed livealbum. Hiervan bereikte zover ik weet geen enkel nummer de Nederlandse muziekzenders. Ik hoop dat dit nieuwe werk, met de ietwat pompeuze titel ‘Wolfgang Amadeus Phoenix’ daar verandering gaat brengen.

Phoenix maakt dansbare indie-muziek met een vleugje Air en… ja echt, Daft Punk. Dit is niet zo gek want de muzikanten van deze groepen komen uit dezelfde omgeving, hebben samengewerkt en elkaar door de jaren heen op verschillende manieren beïnvloed.

Het album komt volgende maand pas uit, dus ik mag inhoudelijk niets zeggen over de nummers die erop staan… kuch, kuch. Er is gelukkig al wel een nummer uitgebracht: ‘1901’.

Deze track heeft al het goede van het Phoenix geluid dat zich kenmerkt door een ritme waar je niet stil bij kunt blijven zitten. De subtiele gitaarpartijen nestelen zich comfortabel in de op ritme georiënteerde composities en daaroverheen de fijne zanglijnen van Thomas Mars. Hele fijne cd dus.

Volgens mij hoort Phoenix nog altijd bij het neusje van de zalm van de Franse internationale muziekscene. Ze treden op vier juni op in het nieuwe Club Trouw te Amsterdam.

Beluister dit album / Koop dit album via CD WOW!

« Great Northern – Remind Me Where The Light Is | Bill Callahan – Sometimes I Wish We Were an Eagle »