Ontdek Oprechte Muziek!

Patterson Hood – Murdering Oscar (And Other Lovesongs)

« Turku Romantic Movement – Turku Romantic Movement | Live: My Vanity Project »

Artiest: Patterson Hood

Album: Murdering Oscar (And Other Lovesongs)

Genre: Americana, Folk, Country

Release: 2009

Label: Ruth St Records

Recensent: Edward

Waardering: 4/5

Koop Murdering Oscar via Amazon

Patterson Hood is de voorman van de band ‘Drive-by Truckers’. Geen grote band, grote kans dat je die niet kent. ‘Killing Oscar’ is de opvolger van zijn solo debuut ‘Killers And Stars’. Hij schreef de nummers voor Killing Oscar reeds in 1994. Destijds had hij alleen geen geld om het op te nemen. Al met al heeft het vijftien jaar geduurd voordat dit album een feit was.

Gelukkig maakt Patterson Hood redelijk tijdloze muziek. Een ‘jaren 90’ gevoel is nergens te bekennen. Heeft natuurlijk te maken met het feit dat de muziek niet zozeer rock is maar meer een combinatie van country en folk. Duidelijk is te ontwaren waar Hood vandaan komt: het zuiden van de VS.

Openingsnummer ‘Killing Oscar’ en nummer drie op dit album ‘Pride Of The Yankees’ zijn de uitersten waartussen de rest van het album ligt. ‘Killing Oscar’ is ruw en down to earth, ‘Pride Of The Yankees’ is dromerig.

De kern van de muziek van Patterson Hood ligt in zijn gevoel. Zijn muziek is soms kwaad en luidruchtig maar ook humoristisch en subtiel. Wat dat betreft is ‘Killing Oscar’ zo dynamisch als de persoonlijkheid van zijn maker. Goed om te weten: Patterson Hood is bepaald geen saaie persoonlijkheid.

Patterson Hood is een noeste, hardwerkende muzikant die omwille van zijn muziek nooit de makkelijke weg heeft gekozen. Hij heeft de meest waardeloze baantjes moeten aannemen om zichzelf in leven te houden. En daar waar zijn muziek aanvankelijk niks opleverde bleef hij er in geloven.

‘Killing Oscar’ is loon naar werken. Een eerlijk album met karakter, een om met plezier naar te luisteren. Alles aan dit album is puur. Dat proef je!

« Turku Romantic Movement – Turku Romantic Movement | Live: My Vanity Project »