Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Parachute – Losing Sleep

« Rancid – Let The Dominoes Fall | British Sea Power – Man of Aran »

Artiest: Parachute

Album: Losing Sleep

Genre: soft rock

Release: 2009

Label: Island Def Jam

Recensent: Edward

Waardering: 3/5

Koop Losing Sleep via Amazon

Losing Sleep is het debuutalbum van Parachute, een band uit de Verenigde Staten. Qua promotie zit het wel goed met Parachute. In Amerika heeft iedereen kennen kunnen maken met de muziek van Parachute via een Nivea reclame. Hoewel het nummer in die reclame, ‘She Is Love’, geen hit is geworden zal het de band toch wel enige wind in de rug bezorgen.

‘She Is Love’ geeft de indruk dat we hier te maken hebben met een band van zacht gekookte eitjes die het liefst alleen maar zoete ballads maken. Die indruk is niet geheel juist. ‘Losing Sleep’ is een album met redelijk vlotte songs. Bepaald geen hardrock maar je zou ze ongeveer in hetzelfde hokje kunnen plaatsen als bijvoorbeeld Snow Patrol. Muziek die het bij een grote groep goed zal doen. Het is niet voor niets dat Nivea ze in een reclame gebruikt!

Ik acht de kans groot dat Parachute uitgroeit tot dezelfde grootte als Snow Patrol. Ze maken muziek die het ontbreekt aan een smoel, maar wel precies de goede mix bevat tussen zoet en bitter, hard en zacht. Hele toegankelijke muziek. Toch mis ik wel een scherp randje hier en daar, dat zou de muziek net even interessanter maken. Er mocht wel iets meer peper in.

‘Losing Sleep’ begint heel sterk met het nummer ‘All That I Am’. Hierna zakt het geheel een beetje in. Parachute weet maar moeilijk te verrassen. Daar ligt dan ook direct de sleutel tot succes. Parachute maakt muziek die direct bekend aandoet. Muziek die het goed zal doen op de mainstream radiozenders: voor je het weet neurie je mee (tijdens het autorijden bijvoorbeeld).

AL met al is Losing Sleep een heel aardige plaat. Het zit goed in elkaar, niks op af te dingen. Toch, als ik een oordeel moet geven dan zal het een voldoende zijn op basis van kwaliteit. Als het aankomt op creativiteit en originaliteit dan schiet de band tekort. Een echt mainstream album waarmee Parachute vele harten zal kunnen veroveren.

She Is Love (acoustic) by Parachute VA

« Rancid – Let The Dominoes Fall | British Sea Power – Man of Aran »