Ontdek Oprechte Muziek!

Paper Route – Absence

« Review: Dr. Dog – Fate | Great Northern – Remind Me Where The Light Is »

Artiest: Paper Route

Album: Absence

Genre: Indie

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Absence via Amazon

Paper Route is een vierkoppige formatie uit de Verenigde staten en wel uit Nashville. Ik denk bij Nashville al snel aan Country muziek, Paper Route bewijst echter dat er meer vandaan komt. De opvolger van hun uit 2006 stammende debuut ‘Paper Route’ heet ‘Absence’. Ik heb er naar gezocht maar er is daadwerkelijk geen spoortje country op terug te vinden! Geen steelguitar, geen banjo, geen tumbleweed!

De muziek van Paper Route wordt voornamelijk gekleurd door het gebruik van veel piano en elektronica. Voor de gitaar is een wat minder grote rol weggelegd. Dat resulteert er in dat het album ‘Absence’ nu en dan nogal synthetisch klinkt. Het is tamelijk strak geproduceerd, voor onvolmaaktheden is geen ruimte.

Zeker de eerste vier nummers van ‘Absence’ weet Paper Route te imponeren. Al kun je er maar moeilijk omheen: glad geproduceerde muziek met nogal veel synths, de vergelijking met muziek uit de jaren 80 is snel gemaakt. Die vergelijking is helemaal op zijn plaats wanneer je het vijfde nummer op dit album, ‘Tiger Teeth’ hoort. Het zou zo door de Pet Shop Boys kunnen worden uitgevoerd.

Heel af en toe moest ik ook aan the Killers denken. Bij the Killers heeft de gitaar net iets zwaarder de overhand. Filosofische vraagstukken over de essentie van het mens zijn ben ik op het album van Paper Route ook niet tegen gekomen. The Killers doen net iets meer hun best om te rocken bij Paper Route ligt de nadruk voornamelijk op de elektronica.

Ergens doe ik Paper Route een beetje te kort door ze alsmaar te vergelijken met enigszins gelijkende bands. Het moet namelijk gezegd worden, op ‘Absence’ doen ze toch voornamelijk waar ze zelf zin in hebben. Dat leidt tot hele toegankelijke en melodische synthrock waarin enige diepgang niet wordt geschuwd. Een nummer als ‘Carousel’ is daar een goed voorbeeld van.

Absence is een muzikaal gezien rijke plaat, voor de liefhebbers van synthrock zeer interessant.

Er is helaas nog geen officiele video beschikbaar bij dit album

« Review: Dr. Dog – Fate | Great Northern – Remind Me Where The Light Is »