Recensie: Oberhofer – Time Capsules | |

Het luisteren naar ‘Time Capsules | |’van de Amerikaanse band Oberhofer is als kijken naar de wolken op een turbulente dag. Ze veranderen steeds, je ontdekt elke keer nieuwe dingen en er wordt telkens een andere snaar geraakt. Ik vind het dan ook moeilijk om deze cd te omschrijven.

Duister

Soms lijken nummers relatief vrolijk, maar in alle nummers zit een beetje een duistere ondertoon. Alsof je een diner uit de jaren 50 binnenloopt, de petticoats en vetkuiven aantreft, maar op het moment dat je je omdraait, zie je dat de diner al jaren dicht was en nu een troosteloze bouwval is geworden. Of je danst met een mooie man (vrouw) in een sjieke balzaal, maar als je in de spiegel kijkt, zie je dat je danspartner een half vergaan lijk is.

Bombastisch

Dit effect heeft vermoedelijk te maken met de strijkers en orgels die je in de ondertoon van de muziek hoort. Ze geven het iets sinisters. En af en toe klinkt de muziek wat bombastisch en meeslepend, op een dramatische manier. Daarnaast zijn de teksten ook niet allemaal even vrolijk. En als het vrolijk lijkt te beginnen, eindigt het wel weer in ellende.

Teveel ohohohoh

Eén minpuntje voor mij persoonlijk is het veelvuldig gebruik van ‘Ohohoh’ en ‘oohoohoo’. Er is zelfs een nummer dat zo heet. En ik vind de nummers waar het in gebeurt ook sterk op elkaar lijken. Het heeft me een aantal keren luisteren gekost om door te krijgen dat het toch om verschillende liedjes gaat. Maar dit is een persoonlijke irritatie.

Over Oberhofer

Brad Oberhofer is de frontman van deze vierkoppige band. Nou ja, frontmàn, hij is nog errug jong. Hij schreef ‘Time Capsules | |’ nadat hij naar New York City was verhuisd om te gaan studeren. Vlak voor die tijd verbrak zijn vriendinnetje de relatie, de inspiratie voor de plaat.  Zo jong en dan dit al produceren belooft wat voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *