Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Noah and the Whale – Peacefull, the world lays me down

« Review: Mercury Rev – Snowflake Midnight | Review: Oasis – Dig out your soul »

Jona en de walvis, dat kan niet anders dan op zondag gerecenseerd worden! ‘Peacefull the world lays me down’ leent zich dan ook uitstekend voor een zondag. Zo’n lekker luie zondag waarbij de kat op de CV ligt te snorren en de mensen gezellig melancholisch doen.

Noah and the Wale brengt lekker ongecompliceerde folk rock ten gehore. Gitaartje hier, viooltje daar: niks aan de hand. Totdat je bedenkt dat de Londenaren die dit gemaakt hebben slechts 21 jaren jong zijn. Een opzienbarende prestatie! De muziek komt behoorlijk volwassen over. Sterker nog, je mag hopen dat deze band bij een volgend album niet veel volwassener wordt, dan zou het ‘niks aan de hand gevoel’ wel eens kunnen omslaan in verveling.

Dat is sowieso aan het einde van het album wel een beetje het geval. Na het aanstekelijke deuntje van ‘5 years time’ vervlakt het album een beetje. De diversiteit en natuurlijke sprankeling van de eerste nummers ontbreekt bij de laatste.

Dat is jammer maar doet niet af aan het feit dat dit een ijzersterk debuut is. Alleen al om het feit dat de meeste nummers zich zo lekker mee laten fluiten wil ik dit album wel als ‘goed’ kenmerken. Maar ja, wie ben ik, ik heb nog nooit vier dagen in de maag van een walvis gezeten…

5 Years Time

« Review: Mercury Rev – Snowflake Midnight | Review: Oasis – Dig out your soul »