Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Ninca Leece – There Is No One Else When I Lay Down And Dream

« Review: Adam Green – Minor Love | Review: Vampire Weekend – Contra »

Een Franse zangeres die elektronische muziek maakt en in Berlijn woont, dat moet toch wel een heel artistiek verantwoord album opleveren! Nou, in ieder geval een album met een wel heel lange titel. Na jaren in clubs en op festivals te hebben gespeeld brengt Ninca Leece haar debuut album ‘There Is No One Else When I Lay Down And Dream’ uit.

De muziek op ‘There Is No One Else…’ is poëtisch en erg minimal (veel bliepjes). Stijl invloeden komen vooral voort uit house en noise. Het ritme wordt voortgebracht door donkere beats die nu en dan nog het meest doen denken aan vrij hevige hartkloppingen.

Ik zou dit album niet willen omschrijven als een lekkere luisterplaat. Er staan een aantal nummers op die redelijk toegankelijk zijn en enigszins dansbaar. Voor het grootste deel, is het vooral veel experiment. Het lijkt er niet om te gaan of de luisteraar zich er bij op zijn gemak voelt.

Ondanks alle experiment is het album ‘There Is No One Else’ wel een echte eenheid. Dat komt vooral door de sfeer die als een soort gemene deler te beschouwen valt. Die sfeer is erg dromerig maar ook een beetje bedrukt. Dit is niet bepaald een uitbundig album, het is eerder een zoektocht in de ziel, voortgedreven door elektronische impulsen.

Ninca Leece’ debuut album is niet bepaald een product voor de grote meute. Ze zal het moeten hebben van de liefhebbers van underground elektronische muziek. Vooral als oefening in stijl en onderzoek is het zeer geslaagd. Intelligente muziek die een intelligent publiek verdient.

On Top of the World from Lili Belleville on Vimeo.

« Review: Adam Green – Minor Love | Review: Vampire Weekend – Contra »