Ontdek Oprechte Muziek!

Mr. Oizo – Lambs Anger

« Ween – La Cucaracha | TV On The Radio – Dear Science »

Artiest: Mr. Oizo

Album: Lambs Anger

Genre: Electronic

Release: 2008

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Lambs Anger via Amazon

Hoe lang is het ook al weer geleden, die Levi’s reclame met dat grappige beest? Was dat heel toevallig eind jaren negentig vorige eeuw? Nu ja, het is al enige tijd terug dat Mr. Oizo ons verraste met ‘Flat Beat’, de track die de reclame van de spijkerbroeken gigant tot een ware hit maakte. Een nummer waarvan de titel, beter dan welke recensie dan ook, dekkend was voor de lading.

‘Lambs Anger’ is het vierde album van Fransman Quentin Dupieux. En heeft deze goede man tot nu toe slechts een hit gehad, op dit vierde album staat er een met potentie. Een nummer waarin wordt teruggegrepen naar de jaren 90. Qua zanglijn en typische thema’s. Aan de andere kant wordt er eigenwijs gepunkt en op zijn ‘George Michaels’ wordt gefunkt. ‘Gay Dentist’, over dat nummer heb ik het, is het meest in het oog springende nummer op dit album.

Er wordt sowieso flink terug gegrepen op de wortels van de house. House dan als verzameling van obscure elektro tot meer toegankelijkere dance. Had je daar altijd al een hekel aan? Ga dit album dan niet luisteren.

Mocht je er wel van houden, zorg voor een stevige stoel wanneer je ‘Lambs Anger’ beluistert. Je krijgt van alles om je oren gesmeten. Rauw op je dak, als een vuilniszak vol onbeduidende maar krioelende wezens en vuil!

Goed, ik begin onduidelijk te worden. Tijd dus om het album zelf te gaan beluisteren. Tenminste, als je van het soort elektro houdt waarin de meest freaky dingen gebeuren. Waarvan je soms niet weet of het eigenaardig ruikt of dat het stinkt. Raar.

En omdat we het niet konden laten, hij is namelijk nog steeds fantastisch, het nummer ‘Flat Beat’:

« Ween – La Cucaracha | TV On The Radio – Dear Science »