Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Mew – No More Stories

« Our Lady Peace – Burn Burn | Other Lives – Other Lives »

‘No More Stories Are Told Today, I’m Sorry They Washed Away – No More Stories The World Is Grey, I’m Tired Let’s Wash Away’ is de nogal lange titel van het vijfde studioalbum van Mew. Deze band met een verdacht korte naam is afkomstig uit Denemarken en timmert al aan de weg sinds 1994! Oude rotten zou je kunnen stellen. Gelukkig valt dat niet direct af te lezen aan hun muziek. Sterker nog, als je Mew mag geloven dan is die lichter en dansbaarder dan ooit tevoren.

Over de dansbaarheid van dit album zou je kunnen twisten (als in discussie voeren, niet de welbekende dans). Het gemiddelde tempo op ‘No More Stories’ ligt nogal laag en zal niet direct veel mensen de dansvloer doen betreden. Eerder is het muziek om daadwerkelijk te luisteren, liefst in een gemakkelijke stoel. Erg veel energie gaat er van dit album niet uit.

No More Stories is nu en dan erg langdradig. Een goed voorbeeld daarvan is bij uitstek het nummer “Cartoons and Macramé Wounds”. Deze duurt ruim 7 minuten. Minuten die vooral zijn gevuld door eenzelfde thema. Weinig diversiteit. Dat geldt voor hele album.

Neemt niet weg dat je niet wordt beloont voor het harde werken dat luisteren naar dit album nu en dan is. Heel af en toe geeft Mew blijk van muzikale genialiteit. Het is alsof je luistert naar een ellenlang gedicht met zo nu en dan een zeer mooie strofe. Het is daarmee muziek die eerder aanzet tot peinzen dan tot feest vieren. Een tikkeltje zwaar op de hand…

Een heel aardige toevoeging is het nummer ‘New Terrain’. Achterstevoren afgespeeld blijkt dit nummer tevens een ander nummer te zijn. In de omgekeerde versie heet het nummer ‘Nervous’. Duivelsche kunsten!

Het goede van de muzikale overdaad die Mew met dit album brengt zit hem vaak in de details. Het zijn de kleine dingen die dit album echt de moeite waard maken.

Beluister dit albumKoop dit album via CD WOW!

« Our Lady Peace – Burn Burn | Other Lives – Other Lives »