Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Metric – Fantasies

« Review: Wavves – Wavvves | Review: Yeah Yeah Yeahs – It’s Blitz! »

Ik heb Metric leren kennen als een redelijk vrolijk gestemd bandje. Niet dat ze enkel over bloemetjes en bijtjes zingen, integendeel. Een zekere luchtigheid zorgde echter wel voor de nodige relativering. ‘Fantasies‘, het nieuwe album van deze Canadese band, is iets donkerder van kleur.

Laat ik direct maar voorop stellen dat een iets donkerder getint Metric nog altijd een heel leuk en eigenzinnig bandje is. Hoewel bandje, aan de overkant van de grote plas zijn ze een redelijk gevierde band. Om maar eens wat wapenfeiten te noemen: nummers van de band werden al gebruikt in de serie CSI Miami en Grey’s Anatomy. Daar bovenop sleepte de band al diverse prijzen binnen.

‘Fantasies’ is het vierde album van het drietal onder aanvoering van toetsenist en zangeres Emily Haines. Zij is dochter van een dichter en dat hoor je terug in de teksten. Deze kennen meer diepgang dan die van de gemiddelde electro rock formatie.

Het album kent wat mij betreft drie hoogtepunten met de nummers ‘Help I’m Alive’, ‘Sick Muse’ en ‘Gimmy Sympathy’. Het zijn de typische uptempo, eigenzinnige, Metric nummers. Daarbij roept het laatste nummer ‘Gimmy Sympathy’ de gewetensvraag op wie je liever zou willen zijn: The Beatles of Rolling Stones?

‘Fantasies’ is een behoorlijk verschil met bijvoorbeeld ‘Grow Up And Blow Away’ (2007). ‘Fantasies’ is net even wat duisterder maar daarom niet minder goed. Metric is flink aan het graven geweest en leerde daarbij meerdere kanten van zichzelf kennen. Kanten die overigens nog altijd even makkelijk te beluisteren zijn.

« Review: Wavves – Wavvves | Review: Yeah Yeah Yeahs – It’s Blitz! »