Ontdek Oprechte Muziek!

Live: Tom Musca

« Review: Brand New – Daisy | Recensie: The Flaming Lips – Embryonic »

Waar had Tom Musca zijn nieuwe album ‘Lucifer My Love’ beter kunnen presenteren dan in een voormalige kerk? Dit album gaat over de ontmaskering van de duivel. Het studioalbum maakt flinke indruk. live, ondersteund door zijn band, weet Musca ,schijnbaar moeiteloos, 200 man volledig in de ban van zijn muziek te brengen.

Weinig woorden

De album presentatie vond plaats in de kleine zaal van Paradiso. Een intieme maar stijlvolle zaal die perfect bij de muziek van Tom Musca past. Deze man komt zonder enige twijfel het best tot zijn recht op een bescheiden podium, een podium waar plek is voor een kortstondige maar intense band met het publiek. Toch is het te hopen dat Musca zich in de nabije toekomst zich ook eens zou kunnen bewijzen voor een groter publiek, al was het alleen maar omdat zijn talent dat toekomt.

Musca is een man van weinig woorden, hij kiest er voor zijn muziek te laten spreken. Dat werkt, dat blijkt wel uit de volledige aandacht die hij krijgt, toch zou het publiek misschien gebaat zijn bij enige toelichting. De vonken vliegen er af op het podium maar waarom eigenlijk? De inhoud speelt een grote rol in de muziek van Musca, het zou een toevoeging zijn geweest om tussen de nummers door, nu en dan, een hint over die inhoud te geven.

Visueel

Op het podium wordt Musca ondersteund door drummer Pimba en bassiste Lisa Bleekwilder. Betere muzikanten kan Musca zich beter niet wensen, ze zijn energiek, getalenteerd en in alles de perfecte basis om op terug te vallen. Tom Musca mag dan de onbetwiste voorman zijn, zijn band tilt hem naar grotere hoogten, zorgt voor nog meer intensiteit.

Fotografie: Rogier Dobma

Naast muzikaal wordt je als bezoeker van een concert van Tom Musca ook nog eens visueel getrakteerd. Knap werk maar misschien iets teveel van het goede? Als bezoeker kom je ogen en oren te kort voor wat er op het podium gebeurt. Niet eens omdat Musca graag met verschillende geluidseffecten stoeit maar puur omdat de muziek qua beleving voor zich spreekt.

De visuele toevoegingen gaan weinig op de inhoud van de nummers in en voegen alleen qua sfeer wat toe. Daar waar Musca meer zou mogen spreken hoeft hij misschien minder te laten zien. Laat het publiek zijn eigen fantasie er maar op los laten.

Aanrader!

Een concert van Musca is een aanrader. De beleving is welhaast religieus te noemen, zo intens. Musca is een man met een enorme hoeveelheid talent en een stem die in Nederland zijn gelijke niet kent. Alles wat je op hem aan te merken zou kunnen hebben is bijzaak. De hoofdzaak is namelijk dat Tom Musca op het podium de duivel weet te ontmaskeren.

Tourdata Tom Musca

01.10.2009 OPEN DAG BKKC TILBURG [SOLO]

04.10.2009 PARADISO AMSTERDAM LUCIFER MY LOVE RELEASE PARTY ORDER TICKETS HERE

28.11.2009 CHASSE THEATER BREDA [SOLO]

12.12.2009 CULTUURPODIUM BOERDERIJ ZOETERMEER [SUPPORTING THE GATHERING]

13.12.2009 W2 DEN BOSCH [SUPPORTING THE GATHERING]

20.12.2009 PATRONAAT HAARLEM [SUPPORTING THE GATHERING]

« Review: Brand New – Daisy | Recensie: The Flaming Lips – Embryonic »