Live recensie: Noorderzon 2012 – Boy & Bear

De setting is en blijft bijzonder; het podium waar Boy & Bear optreedt is half op en half aan het water van een vijver in het Noorderplantsoen gebouwd. Dat realiseren de vijf muzikanten zich ook. Er wordt gegrapt dat de mensen in de bootjes en de ene eenzame zwemmer wel de beste plaatsen in het huis hebben. Toetsenist Jon maakt er zelfs een foto van!

Niet lekker uit de verf

Maar de bijzondere setting is ook een hele moeilijke plaats om te spelen. Driekwart van het publiek komt er niet om naar de muziek te luisteren, maar voor de sfeer, het ontmoeten van vrienden, gezellig eten, drinken en kletsen. En dat zorgt er onder meer voor dat de band niet helemaal kan laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Duidelijk plezier

De heren hebben er wel duidelijk plezier in en ondanks het wat slechte geluid en het voortdurende geouwehoer, lukt het de Australiers met regelmatig om me mee te nemen in hun opzwepende folk-achtige ritmes. Bij de bekende nummers als ‘Milk & Sticks’, ‘Feeding Line’ en het kleine stukje ‘ Heart of Gold’ dat verborgen zit in hun versie van Tim Finns ‘Fall at your feet’, hebben ze heel even de aandacht van het publiek, maar dat duurt niet heel lang.

Een feestje

Maar ondanks alles, geven ze wel een goed optreden weg. Ze zijn duidelijk zeer virtuoos op meerdere muzikale vlakken en op een kleine misser in een gitaarsolo na, maken ze van ieder nummer wel een bijzonder feestje. Met elkaar en in de muziek. Maar op een overvol Noorderzon komen ze niet helemaal lekker uit de verf.

Foto’s


(Foto’s Dimitri Steinmeier)

2 Comments

  1. De magie kwam er niet uit omdat de zang echt heel slecht afgesteld was. In plaats van op de voorgrond murmelde de zang maar wat tussen de andere instrumenten en was de bas zoals zo vaak veel te sterk. Als je je ook niet verstaanbaar kunt maken komt er ook geen contact met en reactie van het publiek. Bijzonder dat het zo slecht was terwijl het de avond ervoor bij Alt-J in vliegende vaart wel goed was gegaan. De crêpe beviel deze avond beter dan de muziek…

  2. Ik stond aan de andere kant van ’t water dan jullie en bij mij viel de zang op zich wel mee, maar was af en toe het gitaarwerk belabberd. En er werd echt heel veel geouwehoerd om mij heen, wou af en toe woest om me heen slaan, maar jah, dat doe je ook niet… Maar dat ’t geluid niet goed afgesteld was, is een feit. Erg jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *