Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Little Joy – Little Joy

« Review: Polarkreis 18 – The Colour of snow | All American Rejects – When The World Comes Down »

Drummers van grote bands hebben vaak nog wel een beetje tijd voor een projectje ‘er bij’. Tenminste, drummer van The Strokes, Fabrizio Moretti wel! Voeg aan Moretti, de zanger van Los Hermanos, Rodrigo Amarante toe en je hebt al een leuke Amerikaans/Braziliaanse mix. Twee man is dan wel een beetje weinig maar gelukkig is daar dan nog multidisciplinair musicus Binki Shapiro en we hebben een complete band!

Een band die hele relaxte muziek weet te fabriceren. Van die muziek die je het beste op het strand kunt draaien. In Californië wel te verstaan, in Nederland zul je daar in deze winterse omstandigheden weinig plezier aan beleven.

Geen nood, met Litle Joy in je geluidsinstallatie is het niet moeilijk de ogen te sluiten en weg te dromen. En als je dan toch aan het dromen bent over dat strand in California maak dan direct een sprong in de tijd. Jaren zestig bijvoorbeeld. Niet dat de muziek net zo goed door hippies had kunnen worden gemaakt, dat is niet het punt. De muziek is alleen heel erg weemoedig.

Ingetogen en weemoedig. En, heel gek, een beetje oppervlakkig. Oppervlakkig in de zin van: ‘er is niet zo veel aan de hand’. En dat is lekker, in je fantasie pak je je rieten picknick mand er bij en discusieer je met strandgenoten over het mogelijke nut van militair ingrijpen in Vietnam. Of nee, veel te zwaar, je vraagt je af of je je haar lang zult laten groeien.

Samenvattend: Little Joy is een lekker ‘niks aan de hand’ project. Het luistert lekker weg! Beste nummer? ‘Don’t watch me dancing’, hierin komt het maximaal haalbare van dit project er helemaal uit! Na dat nummer wordt je helemaal lekker in slaap gesust door een heerlijk Braziliaans slaapliedje. Hoewel, slaapliedje, zo klinkt het in ieder geval.

« Review: Polarkreis 18 – The Colour of snow | All American Rejects – When The World Comes Down »