Ontdek Oprechte Muziek!

Review: John Frusciante – The Empyrean

« Santogold – Santogold | Review: De Staat – Wait For Evolution »

John Frusciante heeft de gave om met zijn gitaar een verhaal te vertellen. Een verhaal waar je stil van wordt, een verhaal dat je de rillingen geeft. Zo vangt zijn nieuwste album ‘The Empyrean‘ aan. Een jankende gitaar staat centraal, negen minuten en negen seconden lang.

WIe John Frusciante is? De zeer begaafde gitarist van de Red Hot Chili Peppers. Hij kwam bij deze band in 1989, verliet hem in 1992 en kwam er weer bij in 1998. Zijn aanwezigheid bij RHCP staat gelijk aan het succes van RHCP.

Op dit album krijgt hij assistentie van Josh Klinghoffer en Flea. Het is natuurlijk onmogelijk dat je niks van een soort RHCP geluid zou horen. Maar waar RHCP tamelijk laagdrempelig is, is The Empyrean een hele aardige verdieping. En laat ik wel wezen, ‘heel aardig’ is een understatement. Anders gesteld: RHCP kunnen we rekenen tot het beste van deze aarde, het album ‘The Empyrean’ van John Frusciante laat zich het best omschrijven als ‘bovennatuurlijk’.

Het verhaal dat op dit album wordt verteld heeft niets met de fysieke wereld te maken, het speelt zich af in iemand zijn hoofd. John Frusciante gaat daar dieper op in op zijn weblog. Ik vind het in ieder geval een mooi gegeven, iets wat echt meerwaarde aan dit album geeft. Het album tilt zichzelf boven pop en rock uit en kan als ware kunst worden beschouwd.

John Frusciante maakt gebruik van koren, goede muzikanten maar bovendien optimaal van zijn eigen talent. Het gitaarspel van deze man is werkelijk betoverend, welhaast hypnotiserend. Maak tijd, rust en ruimte wanneer je dit album gaat luisteren. Een welhaast religieuze ervaring zal je deel zijn!

« Santogold – Santogold | Review: De Staat – Wait For Evolution »