Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Jack Pe̱ate РEverything Is New

« Review: Moby – Wait For Me | Bowerbirds – Upper Air »

Artiest: Jack Peñate

Album: Everything Is New

Genre: Indie, soul

Release: 2009

Label: XL Recordings

Recensent: Edward

Waardering: 4/5

Koop Everything Is New via Amazon

Jack Peñate’s tweede album doet aan als een feestje. “Everything Is New’ is een fris en fruitig album met invloeden uit de hele wereld. Van Afrobeat tot latino. Een album voor de categorie ‘zinderende zomerplaat’. Punt is dat die categorie (op Ekaya.nl) niet bestaat.

Jack Peñate is een singer/songwriter uit Londen die in 2007 debuteerde met het album “Matinée”. De man is wat je zou kunnen noemen een rijkeluiszoontje. Hij kreeg zijn onderricht op een zogenaamde Private School. Wat dat betreft heeft hij het als singer/songerwriter in de UK niet erg makkelijk. Muzikanten die sociaal niks te lijden hebben gehad worden vaak met de nodige argwaan bekeken. Muziek is immers van het volk?

Misschien komt het daarom dat “Everything Is New” een uitstraling heeft van: “Ik heb niks te verliezen”. Een houding die in ieder geval leidt tot heel veel creatieve vrijheid. Vrijheid die door Jack Peñate goed benut wordt. Was zijn debuutalbum misschien nog het werk van een aanstormend talent, op Everything is New bewijst Peñate zichzelf te hebben ontwikkeld. Een volwaardig Singer/Songwriter!

Ik noemde al even de exotische invloeden die ‘Everything Is New’ kent. Denk nu niet dat je hier te maken hebt met zuiver exotische muziek. Het is Indie pop met een flinke dosis soul. Ik zou geen vergelijkbare band kunnen noemen (voel je vrij enkele suggesties te doen). In de eerste plaats is de muziek van Jack Peñate uniek.

Al met al heeft Jack Peñate een jaar aan dit album gewerkt. Niet alleen overigens, hij werkte samen met een producer van naam: Paul Epworth , deze werkte ook met Bloc Party en No doubt. Het werk is de moeite waard geweest, niemand zal Peñate nog kunnen afschrijven als zomaar een rijkeluiszoontje die voor de lol muziek is gaan maken. Peñate geeft de zomer van 2009 kleur!

« Review: Moby – Wait For Me | Bowerbirds – Upper Air »