Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Ian Hunter – Man Overboard

« Review: John Vanderslice – Romanian Names | VNV Nation – Of Faith, Power and Glory »

Artiest: Ian Hunter

Album: Man Overboard

Genre: Rock, singer/songwriter

Release: 2009

Label: New West Records

Recensent: Edward

Waardering: 4/5

Koop Man Overboard via Amazon

Kent iemand de band Mott the Hoople nog? De band was vooral succesvol begin jaren ’70. De voorman van die band, Ian Hunter, is nog steeds muzikaal actief. Geboren in 1939 is hij het levende bewijs dat het prima mogelijk is om ook na je 65e door te blijven werken. Zijn 19e soloalbum ‘Man Overboard’ is bepaald niet het product van iemand die al lang had moeten stoppen.

Wie het openingsnummer ‘The Great Escape’ hoort zou kunnen denken dat hij hier te maken heeft met een Amerikaanse country zanger. Niks is minder waar. Ian Hunter komt uit de UK en hoewel er genoeg Americana invloeden te ontdekken zijn, is zijn muziek nog het beste te omschrijven als Rock met een flinke hoeveelheid soul.

Zijn stem mag dan af en toe wat krakerig zijn, diep van binnen is Ian Hunter nog altijd een jonge vent. ZIjn muziek zit soms tegen het uitbundige aan. Het ontbreekt de man in ieder geval niet aan energie. Daarbij, de muziek die je op ‘Man Overboard’ kunt horen zit vol levenslust.

De afzonderlijke nummers op ‘Man Overboard’ zou je kunnen beschouwen als 11 afzonderlijke korte verhalen met elk hun eigen thema. Liefde, zelfreflectie en rebelsheid, ‘Man Overboard’ kent het allemaal. Daarmee is dit album naast heel catchy ook qua inhoud erg sterk.

‘Man Overboard’ is Ian Hunter op zijn best. Hij is nog net zo jeugdig als zijn dagen bij Mott The Hoople. Met de jaren heeft hij zijn grote talent als singer/songerwriter kunnen verfijnen en bijschaven. Of het zijn beste werk ooit is? Dat oordeel laat ik liever over aan Hunter kenners. ‘Man Overboard’ is op zichzelf in ieder geval een heel sterk album wat niet snel verveelt.

« Review: John Vanderslice – Romanian Names | VNV Nation – Of Faith, Power and Glory »