Ontdek Oprechte Muziek!

Health – Get Color

« Review: Jamie T – Kings And Queens | Review: Moke – The Long And Dangerous Sea »

Artiest: Health

Album: Get Color

Genre: Indie, experimental noise rock

Release: 2009

Label: Lovepomp United

Recensent: Edward

Waardering: 3/5

Koop dit album via CD WOW!

In 2007 mocht de wereld kennis maken met Health, een veelbelovende experimentele noise rock band die verrassend dansbare muziek wist te brengen. Toegankelijke noise zeg maar, voor zover dat kan. Na een remix album te hebben uitgebracht in 2008 is het anno 2009 de beurt aan het album ‘Get Color’ om nietige speaker setjes volledig te molesteren.

De ultieme beleving van ‘Get Color’ verkrijg je door het volume op je boxen op maximaal te zetten en dan het hele album over je heen te laten komen. Je moet de stuwende drums door je hele lichaam voelen. Uitgesproken industriële geluiden moeten de kans krijgen door merg en been te gaan. Health maakt muziek die enige tijd terug als ultiem martelmiddel had kunnen gelden voor gevangen op Guantanamo Bay. Net als bij draaiorgels is het devies bij Health dan ook: “Je moet er van houden.”

In schril contrast met de onstuimige noise die Health weet te produceren zijn de zalvende boventonen van zang en synth. Het is af en toe alsof je een audioverslag vanuit de hel en de hemel tegelijkertijd hoort. Health doet zijn best om het je als luisteraar vooral niet gemakkelijk te maken. Achterover leunen is er niet bij, als het aan Health ligt wordt je 33 minuten lang aan een stuk door geshockeerd.

Is het mogelijk om van deze band te houden? Wat mij betreft een volmondig ja! De band maakt ronduit lelijke muziek die af en toe doet denken aan een spoorbrug die op instorten staat en toch weet Health te charmeren. Het is als roest of schimmel: tekenen van afbraak die op hun eigen manier esthetisch fantastisch kunnen zijn. In het geval van ‘Get Color’ is het zelfs dansbaar.

Omschrijf ‘Get Color’ gerust als abominabele herrie, het is wel de beste abominabele herrie in zijn soort!

« Review: Jamie T – Kings And Queens | Review: Moke – The Long And Dangerous Sea »