Ontdek Oprechte Muziek!

Great Northern – Remind Me Where The Light Is

« Paper Route – Absence | Review: Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix »

Artiest: Great Northern

Album: Remind Me Where The Light Is

Genre: Indie Rock

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Remind Me Where the Light Is via Amazon

‘Remind Me Where The Light Is’ is het tweede album van Great Northern. Deze band komt uit Los Angelos en beschikt onder andere over Solon Bixler, voormalig gitarist van 30 Seconds To Mars. Op dit album mag hij naast gitaar spelen ook zingen. Meestal de tweede zang wel te verstaan, de eerste is voor zangeres Rachel Stolte. Die klinkt af en toe een beetje als Kelly Clarkson maar dat mag de pret niet drukken! Hoewel, voor sommigen zal het er alleen maar prettiger op worden…

Van de debuutplaat van Great Northern, ‘Trading Twilight For Daylight’ (2007), wordt vaak gezegd dat die als pop geklasseerd mag worden. Als je van ‘Remind Me Where The Light Is’ een ding niet kunt stellen dan is het dat wel. Dit album is duisterder, vooral in klank, maar ook volwassener dan zijn voorganger. Daarbij laat het album zich overigens vrij makkelijk beluisteren.

Sommige albums hebben iets wat je na een keer luisteren doet denken dat je het album al jaren kent. Op de een of andere manier is dat ook het geval met ‘Remind Me Where The Light Is’. Natuurlijk is dat heel persoonlijk, het geeft echter wel aan hoe makkelijk de sound van Great Northern in het gehoor ligt: Welhaast Easy Listening. Het zal wellicht komen door de zang van Rachel Stolte die het geheel van zijn scherpe kanten ontdoet.

Hoewel ‘Remind Me Where The Light Is’ bepaalt geen geval is van een vernieuwende sound is het album toch uiterst interresant. Nu en dan doet de miks tussen ballads en meer uptempo nummers welhaast spooky aan. Bewonderenswaardig is het hoe er met slecht drie man sterk (de band kent ook nog een drummer) een hele vol geluid wordt geproduceerd.

Heel nu en dan doet Great Northern een beetje denken aan Coldplay, anders juist meer aan PJ Harvey. Sowieso is het midden van die twee zo ongeveer het punt waarop Great Northern zich met ‘Remind Me Where The Light Is’ bevindt. Makkelijk in het gehoor maar donker getint.

« Paper Route – Absence | Review: Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix »