Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Golden Ages – Tradition

« News: Streams, Streams, Streams! | Win: Meet, Greet & Eat + Gratis CD’s Amanda Jenssen »

Klaar voor een portie mega-vage maar intrigerende elektronische muziek? Dan is hier Golden Ages met zijn debuutalbum ‘Tradition’! Iets soortgelijks is moeilijk te vinden.

Golden Ages komt uit de VS en wel uit Philadelphia. Het is het zolderkamer project van een man over wiens identiteit nauwelijks iets bekend is. Aan de totstandkoming van ‘Tradition’ is geen label te pas gekomen, wat in dit geval leidt tot een zeer eigengereid en eigenzinnig album. Authenticiteit staat hoog in het vaandel bij deze muzikant. Het lijkt er op dat hij die authenticiteit belangrijker vindt, dan met zijn muziek een boterham te verdienden. Kijk, een instelling die ons bij Ekaya wel bevalt!

Die muzikale onafhankelijkheid van Golden Ages leidt er wel toe dat hun debuutalbum niet direct geschikt is voor de massa. Je moet wel een beetje een muzikale avonturier zijn om deze muziek te kunnen waarderen. Dan heb ik het nog niet eens over het daadwerkelijke houden van…

Denk: ‘niet van deze wereld, harmonieus, onconventioneel en een tikkeltje zweverig.’ Dan heb je de essentie van Golden Ages wel te pakken. Deze man rekt de duur van elke aangeslagen noot tot het meest maximale op. Het tempo ligt laag, zeer laag. Melodieus is het overigens wel.

Om zoveel mogelijk kans te hebben op daadwerkelijk genot met dit album is het aan te raden je meest relaxte fauteuil op te zoeken, die te omringen met flinke speakers en dan ‘Tradition’ gewoon maar lekker over je heen laten komen. Alsof je een douche krijgt van stroop! Een hele goede oefening in onthaasting!

Beluister dit album niet om jezelf energiek te krijgen. Beluister het om ontspannen te geraken. Om de wereld van afstand te kunnen aanschouwen en daarmee te relativeren. Beluister het om jezelf te isoleren, om even niet (aanspreekbaar) te zijn.

« News: Streams, Streams, Streams! | Win: Meet, Greet & Eat + Gratis CD’s Amanda Jenssen »