Ontdek Oprechte Muziek!

Geert Docter – Westerpark

« Bombay Bicycle Club – I Had The Blues But I Shook Them Loose | Tortoise – Beacons of Ancestorship »

Het is al weer een tijdje geleden, dat ‘Westerpark’ van Geert Docter is uitgebracht. Toch wil Ekaya deze ceedee onder de aandacht brengen van haar lezers, omdat je als luisteraar een zomers gevoel van deze plaat krijgt.

De muziek die Geert Docter brengt, begint erg relaxed. Lekker wanneer je met je biertje, prosecco of appelcider, van het mooie weer geniet. De zwoele tonen zorgen, dat je ontspannen achter over kan gaan liggen, zonder een wolkje aan de lucht te zien. Dit gevoel komt sterk naar voren bij het nummer ‘Sunny Days’, vooral door de mooie, zwoele stem van Sally Mometti.

Deze Sally Mometti is naast trompetist Tijn Docter (die volgens mij ook acteur is), een van de gastmuzikanten die meespelen op Westerpark . Hij speelt op de jazzy nummers mee, waarmee de plaat vervolgt.

Een lied als ‘Lazy Cat’combineert de relaxte toon met leuke vrolijke riedeltjes. Op de helft van de plaat is er plaats voor een jaren tachtig geluid. ‘Woman Cop’ brengt een spannende tune van synthesizer en doffe drums naar je oren. Het nummer is wel wat een gimmick, maar het brengt zeker een glimlach op je gezicht. 🙂

‘Westerpark’ besluit met enkele Nederlandstalige liedjes, die een paar jaar eerder opgenomen zijn. Ik moet bekennen, dat mijn aandacht bij deze nummers wat verslapt. Hoewel er hier en daar best gelachen kan worden om deze nummers, luisteren deze nummers minder lekker weg dan de eerdere nummers.

Het relaxte gevoel verdwijnt zo een beetje aan het eind. De toon wordt wat harder en dit doet het gevoel, dat je aan het begin van het album hebt toch wat te kort. Toch wil ik positief concluderen, dat ‘Westerpark’ een afwisselende plaat is, die relaxt klinkt en lekker swingt.

« Bombay Bicycle Club – I Had The Blues But I Shook Them Loose | Tortoise – Beacons of Ancestorship »