Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Future Of The Left – Travels With Myself And Another

« Review: Michael Jackson – Bad | Anne Soldaat – In Another Life »

Artiest: Future Of The Left

Album: Travels With Myself And Another (beluister dit album!)

Genre: Rock

Release: 2009

Label: 4ad

Recensent: Edward

Waardering: 4/5

Koop Travels With Myself And Another

“(…) just buy a copy, and PLAY IT FUCKING LOUD.” Dat is het advies dat Robin Murray van Clashmusic.com zijn lezers als advies mee geeft als het gaat om het beluisteren van Future’s Of The Left’s nieuwe album ‘Travels With Myself And Another’. Een heel juist advies, een laag geluidsniveau gaat ten koste van de beleving. Sterker nog, wanneer je een gesprek kunt voeren terwijl je Future Of The Left aan het beluisteren bent dan ben je verkeerd bezig.

Hou je van De Staat? Grote kans dat je Future Of The Left ook zult waarderen. ‘Travels With Myself And Another’ bevat 33 minuten aan recht toe recht aan rock. Niks geen moeilijk gedoe, gewoon stampen. Het album is de opvolger van het in 2007 uitgebrachte debuutalbum ‘Cursus’. Een al even ongecompliceerd album. De uit Wales afkomstige mannen van Future Of The Left hebben het niet zo op poespas. Goed, een klein beetje theatraliteit is de band niet geheel vreemd.

Het is moeilijk om nummers aan te wijzen op dit album die er daadwerkelijk uitspringen. Het album is eenduidig in zijn stijl. Toch kun je niet spreken van eentonigheid. De kracht van de muziek blijkt precies genoeg te zijn om 33 minuten te overbruggen. Was het iets langer uitgevallen dan was het uiteindelijk saai geworden. Nu is het gewoon een prachtige uiting van spierballenrock. Niks geen gedoe, gewoon muziek maken! Een half uur en dan naar huis.

Gitaar drums en vocalen zijn de stuwende krachten achter Future Of The Left. Het is de basgitaar die het verschil maakt. De bas geeft deze band een uiterst scherpe rand mee. Niet met blote handen aanpakken deze band!

Eigenlijk is een complete recensie schrijven over dit album te veel tijd besteed. ‘Travels With Myself And Another’ valt het best te omschrijven als: Heftig, kortstondig, dodelijk en doeltreffend.

Beluister dit album!Koop Travels With Myself And Another

« Review: Michael Jackson – Bad | Anne Soldaat – In Another Life »