Ontdek Oprechte Muziek!

Disintegrate – Destructive Capacity

« Super Furry Animals – Dark Days, Light Years | Dishking – The Power Of A Loaded Gun »

Artiest: Disintegrate

Album: Destructive Capacity

Genre: Metal

Release: 2009

Label: Eigen beheer

Recensent: Remy

Waardering: goed

Dit album kun je hier kopen

Omdat we immers niet elke dag hetzelfde willen vreten, vandaag een recensie over de debuut-EP van de metalband Disintegrate. De EP met de titel ‘Destructive Capacity’ luistert voor het ongeoefende oor prettig weg. Zelf ben ik niet geheel ongeoefend meer, ik heb de heren ondertussen een aantal maal in de regio mogen aanschouwen.

Disintegrate maakt melodieuze Thrash/Death metal. Het verschil met ‘reguliere’ Thrash/Death metal zal voor niet-ingewijden niet direct duidelijk zijn. Ik wil het graag als volgt illustreren: als een ‘reguliere’ Thrash/Death metal band net zo hard beukt als een volgevreten olifant die over een verlept Oost-Afrikaans plaggenhutje dendert, dan beukt Disintegrate net zo hard, maar dan is in hun geval de olifant triomfantelijk aan het trompetteren.

Neen, enige beeldspraak is mij niet vreemd. Toch maar even terug naar een objectievere beschrijving. Er is veel aandacht besteed aan deze EP en dat hoor je ook. De productie is absoluut niet ongepolijst gebleven, maar ook weer niet zo bewerkt dat het live niet meer te reproduceren valt.

De tracks hebben een sterke opbouw. Hierbij dragen de duidelijk van elkaar te onderscheiden stukken in de composities en het niet al té zware gitaarwerk zeer bij aan het melodieuze aspect van deze band.

Ik kan me zo voorstellen dat Disintegrate aan de lichtere kant zit van de Death metal maar dit betekent niet dat er niet voldoende te headbangen valt. Het tempo ligt continue moordend hoog. Laat het duidelijk zijn dat Disintegrate met deze EP een sterk visitekaartje heeft afgeleverd. Samen met een aantal succesvolle optredens, heeft dit geresulteerd in erkenning. Disintegrate wordt de opener van het befaamde Wâldrock festival 2009, in Burgum!

« Super Furry Animals – Dark Days, Light Years | Dishking – The Power Of A Loaded Gun »