Ontdek Oprechte Muziek!

Recensie: Crystal Antlers – EP

« Recensie: Black Kids – Partie Traumatic | Recensie: Blitzen Trapper – Furr »

Intens, zo laat ‘EP’ zich nog het best omschrijven. Maar dan ben ik er bij lange na nog niet: Chaotisch, ongeremd, hels kabaal; allemaal termen die wel van toepassing zijn op deze plaat.

Ik viel in ieder geval van de ene verbazing in de andere. Het ene moment joeg dit vijftal uit Californië mijn vriendin de flat uit, het volgende moment blonken ze uit in het opbouwen chaos tot structuur. Niet dat mijn vriendin dan binnen bleef maar ach.

Wie dit album goed tot zich wil nemen riskeert een langdurige fluittoon in de oren voor onbepaalde tijd. Dit is niet het soort CD dat je opzet als er familie op bezoek komt, dit zet je op als je die ene geest nog steeds uit je huis moet verdrijven. Het volume moet minimaal op maximaal staan voor het meest optimale effect.

Als zelfbenoemd recensent krap ik mij nu wel achter mijn oren. Onder wat voor categorie moet je dit geweld plaatsen? Het is zeker geen punk, rock is een te lieve benaming. Het is meer een psychotische trip, niet geheel te duiden onder wat voor stroming dat nu weer valt.

Voor het gemak vat ik het daarom maar onder Indie. Daarmee doe ‘EP’ wel wat te kort, wie het album luistert zal echter toch wel tot de volgende conclusie komen: “Wauw, wat was dat?”

« Recensie: Black Kids – Partie Traumatic | Recensie: Blitzen Trapper – Furr »